O microinterventie cardiologica va fi transmisa live, in premiera, in cadrul Zilelor Medicale ale Sucevei


Intră acum și în grupul de

A devenit deja o tradiţie ca în luna mai să fie organizată manifestarea ştiinţifică “Zilele Medicale ale Sucevei” care se adresează medicilor din toate specialităţile medicale, a declarat, miercuri, preşedintele Colegiului Judeţean al Medicilor Suceava, medicul primar chirurg Sorin Hâncu. El a precizat, într-o conferinţă de presă, că la cea de a III a ediţie a manifestării vor participa aproximativ 300 de medici din judeţul Suceava, din judeţele Moldovei, dar şi din centrele universitare, urmând să fie prezentate peste 60 de lucrări ştiinţifice.

Hâncu a arătat că în acest an va fi abordată tema patologiei cardiovasculare în condiţiile în care toate statisticile arată că această patologie reprezintă principala cauză a morbidităţii şi mortalităţii în rândul populaţiei.

Hancu si Badrajan

 Preşedintele Colegiului Judeţean al Medicilor Suceava a spus că în cadrul manifestării de la Suceava rămâne ca temă permanentă urgenţele medico-chirurgicale, iar la această ediţie va fi organizată o sesiune de nefrologie şi dializă, mai ales că, în 2014, se împlinesc 20 de ani de când se efectuează la Suceava hemodializa. “Pentru prima dată, în cadrul Zilelor Medicale ale Sucevei este inclusă şi o conferinţă a asistenţilor medicali care, la rândul lor, au o contribuţie importantă la desfăşurarea activităţii medicale, alături de medici”, a subliniat Hâncu.

Totodată, medicul chirurg a menţionat că, în premieră, la Zilele Medicale ale Sucevei va fi transmisă live, din sala de operaţie, o microintervenţie cardiologică ce va fi efectuată de medicii Laboratorului de Cardiologie şi Radiologie Intervenţională din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava.

Preşedintele Colegiului Medicilor Suceava a mai spus că la festivitatea de deschidere a acestei manifestări, în semn de solidaritate cu acţiunea Federaţiei Europene a Medicilor care a declarat ziua de 15 mai ca zi de protest a medicilor europeni, va fi afişat un manifest adoptat de această federaţie.

 El a precizat că manifestul va fi afişat şi în unităţile sanitare din judeţul Suceava, iar personalul medico-sanitar va purta banderole sau cocarde tricolore.

 La rândul său, secretarul Colegiului Medicilor Suceava, medicul Irina Badrajan, a declarat că Zilele Medicale ale Sucevei este o manifestare menită să dovedească unitatea, dar şi colaborarea între medicii de toate specialităţile, între toţi cei care contribuie la starea de sănătate a populaţiei.


Intră acum și în grupul de