BEJ Suceava a decis indepartarea afisajului electoral care contine acronimul USL


Intră acum și în grupul de

Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Suceava a decis, marţi după amiaza, cu 6 voturi pentru şi două împotrivă, admiterea cererii depuse de PNL Suceava prin care se solicita îndepărtarea materialelor electorale care conţin acronimul USL.

BEJ Suceava a admis cererea depusă de PNL cu şase voturi pentru şi două împotrivă, cele două voturi împotrivă fiind ale reprezentanţilor PSD şi PMP din BEJ.

PNL Suceava a cerut Biroului Electoral Judeţean Suceava să dispună îndepărtarea afişajului electoral ce conţine denumirea Uniunii Social Liberale sub acronimul USL.

Liderul PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, a declarat că „USL trăieşte doar în mintea bolnavă a conducătorilor PSD” şi că nu se poate folosi în campania electorală o denumire a unei alianţe care nu mai există de facto şi care nu participă în alegeri.

„Ponta, Sârbu şi Daniel Constantin au omorât USL, i-au confiscat trupul şi încearcă să-l ţină în reanimare, pe aparate, cum îşi ţinea Bulă pe bunica pentru a-i lua pensia”, a spus Băişanu.

Liderul PNL a cerut PSD să îndepărteze toate afişele cu „USL trăieşte” şi să nu mai mintă populaţia României că USL se va reface după europarlamentare pentru că PNL nu mai e dispus să sprijine nicio formaţiune politică ce a minţit poporul român.

Decizia Biroului Electoral Judeţean Suceava urmează să fie contestată, în 48 de ore, la Biroul Electoral Central de PSD Suceava, a declarat Teodor Sârghi, reprezentantul PSD în BEJ Suceava.

El a spus că materiale electorale respective vor fi îndepărtate doar dacă decizia BEJ Suceava va fi menţinută de BEC şi va deveni executorie. „Vom îndepărta singuri acele materiale electorale care sunt vizate de decizie, dacă aceasta va fi menţinută şi de BEC”, a spus Sârghi.

Preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat însă că doar puţine dintre materialele electorale conţin acronimul USL.

El a arătat că, sunt, în general, afişate materiale electorale ce promovează Alianţa PSD-UNPR-PC, dar şi unele în care se foloseşte abrevierea „U.S.L.” şi nu „USL”.

„Sunt materiale cu U.S.L. care înseamnă altceva. Poate fi abrevierea de la Udeşti-Suceava-Liteni(Moara) un drum judeţean care începe să fie modernizat printr-un proiect finanţat prin POR, dar poate fi şi Ulma-Straja-Laura (Vicovu de Sus), un alt drum judeţean ce va fi finanţat prin POR şi pentru care facem studiu de prefezabilitate şi proiecte tehnice”, a spus Nechifor.

Organizaţiile judeţene ale PNL vor contesta la Birourile electorale judeţene folosirea acronimului „USL” în materialele de campanie de către PSD, urmând ca PNL să solicite în instanţă, la Tribunalul Bucureşti, denunţarea USL, anunţa, la începutul săptămânii trecute, deputatul liberal Alina Gorghiu. „Azi a fost finalizată şi va fi înaintată către filialele judeţene ale PNL o sesizare prin care vom contesta utilizarea de către PSD a semnului electoral şi a denumirii prescurtate, a acronimului USL pe materialele de campanie. Asta pentru că orice om serios şi responsabil ştie că USL nu mai trăieşte”, preciza Alina Gorghiu, referitor la afişe ale alianţei electorale PSD-UNPR-PC pe care scrie „USL trăieşte”.


Intră acum și în grupul de