Femeie din Iacobesti furata de 6.500 de lei de doi presupusi vanzatori de paturi

Agenţii Postului de Poliţie Grăniceşti au fost sesizaţi telefonic, sâmbătă seara, de către un bărbat din satul Iacobeşti, despre faptul că în dimineaţa zilei de sâmbătă persoane necunoscute  au sustras din locuinţa mamei sale în vârstă de 79 ani, din aceeaşi localitate, o sumă de bani.

În urma cercetărilor efectuate a rezultat că sâmbătă dimineaţa la ora 10.30, la locuinţa femeii au venit două persoane, un bărbat şi o femeie, care i-au oferit acesteia spre vânzare trei pături din material textil. În cele din urmă, femeia s-a hotărât să cumpere o pătură cu suma de 80 lei, iar pentru acest lucru a intrat în casă şi dintr-un portmoneu unde avea suma de 6.600 lei, a luat o bancnotă de 100 lei, restul banilor lăsându-i la vedere pe o comodă în dormitor.

S-a întors în curte unde a plătit pătura cumpărată, timp în care a fost rugată de cele două persoane să-i mai de-a nişte cartofi, lucru cu  care bătrâna a fost de acord şi lăsând cele două persoane în curte s-a dus într-o magazie să aducă cartofii.

La întoarcere a constatat faptul că cele două persoane au plecat şi i-au lăsat pătura cumpărată cât şi celelalte două oferite spre vânzare pe o bancă din curtea locuinţei sale.

bani lei sacosa

           Ulterior femeia a intrat în locuinţă, a cărei uşă de acces o lăsase deschisă, constatând că cele două persoanei i-au sustras toţi banii din portmoneu, respectiv suma de 6.500 lei.

Cu ocazia cercetării la faţa locului s-a stabilit faptul că autorii furtului s-au deplasat cu un autoturism în care se mai afla o persoană, însă nu s-au putut stabili date de identificare ale acestuia sau semnalmente privind autorii furtului.

Cercetările sunt continuate de către agenţii Postului de Poliţie Grăniceşti, cauza urmând a fi soluţionată procedural sub aspectul comiterii infracţiunii de furt.

Poliţiştii atrag atenţia cu privire la riscul de victimizare în cazul unor astfel de situaţii, în care vânzătorii ambulanţi de diverse produse profită de faptul că persoanele le permit accesul în locuinţă şi în locaţiile în care depozitează banii, ulterior , sub diferite pretexte reuşind să revină şi să sustragă sume însemnate.