Prefectura Suceava a pregatit toate conditiile pentru desfasurarea alegerilor pentru Parlamentul European


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a anunţat, vineri, că au fost efectuate toate procedurile stabilite potrivit legislaţiei pentru organizarea în bune condiţii a scrutinului electoral de duminică pentru alegerea candidaţilor României în Parlamentul European.

Sinescu a spus într-o conferinţă de presă că în anul 2014 se vor înfiinţa un număr de 15 noi secţii de votare în localităţile: Suceava(5), Fălticeni(3) şi câte o secţie în Salcea, Vicovu de Sus, Botoşana, Grăniceşti, Marginea, Rîşca şi Zamostea, iar numărul total al secţiilor de votare ce vor funcţiona la aceste alegeri fiind de 553.

burlui, sinescu, colman

El a arătat că în eşantionul pentru stabilirea statistică a prezenţei la vot sunt cuprinse un număr de 109 secţii de votare care vor raporta prezenţa la vot la orele: 10,13,16,19 şi 21, informaţiile vor fi date publicităţii la orele:11,30, 14,30, 17,30, 20,30 şi 22,30.

Preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare din eşantion au simulat, vineri, procedurilor tehnice de monitorizare a prezenţei la vot şi de testare a modului de funcţionare a sistemului de colectare date.

În judeţul Suceava sunt 579.577 de alegători, din care 301 nu au drept de vot.

Buletinele de vot primite de judeţul Suceava pentru aceste alegeri este de 637.535, iar  numărul de timbre autocolante primite de 559.282, fiind totodată primite şi 2.765 de ştampile cu menţiunea VOTAT.

Paza la secţii va fi asigurată de poliţişti într-un număr de 269 de secţii de votare, de angajaţi ai ISU Suceava în 112 secţii, de jandarmi la 101 secţii, de poliţişti de frontieră la 41 de secţii şi de cei de la Şcoala de Jandarmi din Fălticeni la 30 de secţii de votare.

În ziua de duminică măsurile de ordine publică vor fi asigurate cu 270 de poliţişti, cu 34 de poliţişti locali, 54 jandarmi şi 40 de jandarmi în patrulare.

Pentru votul cu urna specială pentru persoanele care nu sunt transportabile, preşedintele şi membrii biroului electoral al secţiei de votare au obligaţia de a asigura primirea, la sediul biroului electoral al secţiei de votare a cererilor de deplasare a urnei speciale in preziua alegerilor în intervalul orar 18.00 – 20.00.

Prefectul a menţionat că în zilele de sâmbătă şi duminică va fi program extins de lucru la serviciile publice comunitare locale  de evidenţă a persoanelor, sâmbătă între orele 8,00 – 16,00, iar duminică între 8,00 – 21,00.

Organizarea alegerilor europarlamentare în judeţul Suceava sunt de 1,9 milioane de lei din care 1,57 milioane de lei reprezentând indemnizaţii plătite membrilor secţiilor de votare, grup tehnic şi BEJ.

După votare, preşedinţii secţiilor de votare vor veni la BEJ Suceava unde se validează procesele verbale, iar reprezentanţilor judecătoriilor li se vor preda buletinele de vot întrebuinţate, cele anulate şi celelalte materiale utilizate la votare.


Intră acum și în grupul de