Provocari europene pentru profesorii si elevii din judetul Suceava

Comunicatorii campaniei naţionale „Europa, casa noastră”, derulate de Reprezentanța Comisiei Europene în România, vor avea întâlniri, luni, 26 mai 2014, cu elevii din clasele IX-XII de la Colegiul Național „Nicu Gane” din municipiul Fălticeni (ora 08.00), precum şi cu elevii școlii gimnaziale „Ion Lovinescu” din localitatea Rădășeni (ora 09.00), informează într-un comunicat de presă, organizatorii activităţilor.

Potrivit sursei citate, în cadrul primei întâlniri, liceenii vor afla informaţii utile despre concursul “Lider european” care îi încurajează pe liceeni să-şi îndrepte atenţia asupra comunităţii în care trăiesc, să identifice probleme ale comunităţii şi să implementeze proiecte pentru rezolvarea acestora. Premiile constau în bani și în 25 de excursii în Bruxelles.

În timpul celei de-a doua întâlniri, elevii claselor V-VIII vor fi antrenați în discuții și jocuri pe teme europene. Totodată, profesorii vor afla toate detaliile despre înscrierea în campanie: organizând acțiuni pe subiecte europene sau cluburi „Europa, casa noastră” în școli, profesorii pot câștiga 50 de excursii în Bruxelles.

De asemenea, Angela Ioanovici, coordonator al centrului Europe Direct Bucovina, va vorbi despre rolul acestui centru de informare în cadrul județului Suceava.

În document se arată că, acţiunea din judeţul Suceava este parte a campaniei de informare şi comunicare “Europa, casa noastră”, aflată la a patra ediţie, campanie lansată de Reprezentanţa Comisiei Europene (RCE) în România în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naționale. Programul se adresează elevilor şi profesorilor din învăţământul primar, gimnazial şi liceal şi are drept scop derularea unor activităţi cu dimensiune europeană prin care elevii sunt încurajaţi să se informeze despre Uniunea Europeană, istoria, politicile ei, precum şi despre ultimele evoluţii din domeniul afacerilor europene.

Activităţile programului sunt disponibile pe portalul web www.europacasanoastra.ro, dar și pe pagina de Facebook www.facebook.com/EUcasanoastra.

Reprezentanţa Comisiei Europene (RCE) în România reprezintă Comisia Europeană în România şi asigură un flux eficient de informaţii între aceasta şi cetăţenii şi autorităţile României. Viziunea Reprezentanţei este aceea a unei Românii europene atât prin calitatea sa de stat membru, cât şi prin implicarea activă a cetăţenilor săi în construcţia europeană. Misiunea RCE este de a contribui la o cât mai bună înţelegere a Uniunii Europene, a scopurilor, valorilor şi politicilor acesteia, aducând informaţia europeană cât mai aproape de cetăţeni, într-o formă adaptată nevoilor lor specifice.

În numele şi sub îndrumarea Reprezentanţei Comisiei Europene, Chelgate Public Affairs & Public Relations va implementa această campanie de comunicare. Chelgate este o companie britanică de consultanţă în domeniul afacerilor publice şi al comunicării. Înfiinţată în anul 1988, Chelgate are sediul central la Londra, birouri la Bucureşti şi Bruxelles şi o reţea de asociaţi în întreaga lume. Biroul din România a fost deschis în 2005 şi a derulat contracte importante alături de companii multinaţionale şi instituţii centrale şi locale. Chelgate acordă consultanţă în comunicare atât sectorului privat, cât şi celui public.