Sasiu al unui vagon folosit pentru inlocuirea unui pod peste un parau in comuna Valea Moldovei


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a declarat, vineri, că în comuna Valea Moldovei, un pod din lemn, construit după ce podul iniţial a fost distrus de inundaţiile din 2008, prezintă risc în exploatare, iar o soluţie în acest caz este folosirea unui şasiu de vagon pentru înlocuirea podului.

Sinescu a declarat într-o conferinţă de presă că la Valea Moldovei, un pod peste un pârâu, a fost afectat în urma inundaţiilor din anul 2008, iar în locul acestuia a fost montat un pod din lemn. El a explicat că elemente din podul vechi au rămas în albia pârâului, iar la ploi abundente acestea acţionau ca un stăvilar, iar în timp a fost afectat şi malul în zonă.

florin sinescu3

Prefectul a adăugat că la începutul săptămânii au fost scoase din albie părţile din vechiul pod, o parte fiind folosite pentru consolidarea malurilor.

El a spus că în condiţiile în care podul din lemn nu prezintă siguranţă în exploatare, a solicitat SN CFR să ofere la un preţ modic un şasiu de vagon care să fie folosit în locul actualului pod.

 Sinescu a menţionat că deschiderea acestui pod este de 12 metri, iar un şasiu de vagon de tren ar fi suficient pentru soluţionarea problemei.

 El a arătat că podul face legătura, pe un drum comunal, cu 45 de case din Valea Moldovei, iar o maşină de pompieri nu ar putea ajunge în eventualitatea unui incendiu din cauză că actualul pod din lemn nu poate susţine o asemenea greutate.


Intră acum și în grupul de