Statia de epurare din Valea Moldovei nu poate fi pusa in functiune din lipsa de personal. Apele uzate ajung in raul Moldova


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a declarat, miercuri, că Primăria Valea Moldovei plăteşte amenzi pentru că nu epurează apele uzate din reţeaua de canalizare a comunei.

florin sinescu2

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a explicat că staţia de epurare a comunei nu poate fi pusă în funcţiune pentru că nu are personal şi Primăria nu poate face angajări, iar o soluţie ar fi ca această staţie de epurare să fie transferată în administrarea operatorului regional de apă-canal, ACET SA Suceava, care are personal specializat. „Vom avea discuţii cu ACET şi cu primăria să găsim o soluţie”, a spus prefectul.

Sinescu a menţionat că au fost racordaţi la reţeaua comunală aproximativ două sute de gospodării, care acum deversează apele uzate direct în râul Moldova fără ca acestea să treacă prin staţia de epurare.

În comuna Valea Moldovei, s-a implementat prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală- Măsura 3.2.2 un proiect integrat finanţat cu 2,5 milioane de euro ce include realizarea de reţele de canalizare menajeră şi a unei staţii de epurare, dar şi proiecte de modernizare de drumuri comunale, înfiinţarea unui muzeu al tradiţiilor locale, un centru pentru victimele violenţei în familie şi achiziţionarea unui utilaj multifuncţional pentru întreţinerea drumurilor comunale.


Intră acum și în grupul de