In campania de impaduriri de toamna-cite un arbore pentru fiecare roman


Intră acum și în grupul de

In acest context, se arata in comunicat, a aparut fireasca, preocuparea Guvernului de a identifica noi modalitati si parghii pentru constientizarea populatiei, a autoritatilor locale, a agentilor economici si a tuturor celorlalti factori cu responsabilitati, asupra imperativului stoparii oricaror tendinte de diminuare a suprafetelor ocupate cu paduri si de trecere, la un program amplu, coerent, de crestere a fondului forestier national.

Intre initiativele lansate in sprijinul realizarii acestor deziderate, se regaseste la loc de frunte, atat prin valoarea de simbol, cat mai ales prin efectele sale concrete, recenta initiativa a Primului ministru al Guvernului Romaniei, dl. Adrian Nastase, ca in campania de impadurire din toamna acestui an, practic, sa se planteze cel putin un arbore, pentru fiecare cetatean al tarii.

In vederea materializarii acestei initiative, conducerea R.N.P.- Romsilva a declansat deja, masurile tehnico-organizatorice, pentru asigurarea atat din pepinierele silvice de la nivelul ocoalelor, districtelor si cantoanelor, cat si din regenerarile naturale, cantitatea de 21 milioane de puieti forestieri in plus fata de necesarul pentru programele proprii, care, in perioada octombrie-noiembrie vor fi pusi in mod gratuit, la dispozitia populatiei, in vederea plantarii lor. De asemenea, ROMSILVA va sustine financiar, in conditiile legii, reimpadurirea si consolidarea celor 80 ha de terenuri afectate de recentele inundatii din zona Vaii Trotusului.

Precizam, totodata, ca R.N.P.- Romsilva va asigura, prin personalul silvic de la nivelul unitatilor si subunitatilor sale teritoriale (directii silvice si ocoale silvice), asistenta tehnica gratuita, in procesul de plantare a puietilor forestieri.


Intră acum și în grupul de