Vezi cat a economisit Prefectura Suceava la alegerile europarlamentare


Intră acum și în grupul de

Cheltuielile efectuate de Prefectura Suceava pentru pregătirea, organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European au totalizat 1.748.721 lei, a declarat, marţi prefectul de Suceava, Florin Sinescu. Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, prin Hotărâre de Guvern judeţului i-a fost alocat un buget de 1.901.000 de lei, din care 1.579.000 lei pentru cheltuieli de personal, 321.000 lei  pentru bunuri şi servicii şi 10.000 lei pentru mijloace fixe.

florin sinescu3

Sinescu a menţionat că din sumele alocate pentru cheltuieli de personal s-au efectuat plăţi în sumă de 1.488.540 lei reprezentând indemnizaţii pentru 1.106 de preşedinţi şi locţiitori şi 3.916 membri ai birourilor electorale ale secţiilor de votare, grupul tehnic şi Biroul Electoral Judeţean, preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare şi locţiitorii acestora primind o indemnizaţie 367 de lei, iar membrii o indemnizaţie de 174 lei.

Din cei 321.000 de lei pentru bunuri şi servicii s-a utilizat suma de 250.632 lei pentru achiziţionarea materialelor necesare pentru dotarea secţiilor de votare, plata transportului buletinelor de vot şi a materialelor necesare pentru buna organizare şi desfăşurare a alegerilor europarlamentare, iar cu cei 10.000 de lei pentru mijloace fixe s-a cumpărat tehnică de calcul pentru desfăşurarea în bune condiţii a alegerilor europarlamentare. „Consider că întregul proces electoral pentru Parlamentul European în judeţul Suceava s-a desfăşurat fără probleme, conform graficului din Programul calendaristic şi fără alte incidente. Instituţia Prefectului este garantul respectării legii şi trebuie să ducă la bun sfârşit întregul proces electoral. Legea trebuie respectată cu stricteţe şi, deopotrivă, dreptul de vot al cetăţenilor care trebuie să şi-l poată exercita în cele mai bune condiţii”, a declarat Florin Sinescu prefectul judeţului Suceava.


Intră acum și în grupul de