CJ Suceava vrea elicopter SMURD cu bani europeni care sa actioneze in Suceava si Cernauti


Intră acum și în grupul de

Achiziţionarea unui elicopter SMURD cu baza la Suceava este necesară în condiţiile în care judeţul este întins şi are o mare parte de zonă montană, a declarat, marţi, şeful administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor. El a spus, într-o conferinţă de presă, că împreună cu autorităţile ucrainene doreşte să depună un proiect de finanţare cu fonduri transfrontaliere pentru achiziţionarea unui astfel de elicopter. Potrivit preşedintelui CJ Suceava, finanţarea acestui proiect ar putea fi făcută prin Programul Operaţional de Cooperare cu Ucraina astfel încât elicopterul să deservească judeţul Suceava şi regiunea Cernăuţi.

Nechifor a spus că spitalul din Cernăuţi nu are dotările Spitalului Judeţean de Urgenţă din Suceava, iar la spitalul sucevean ar putea fi aduşi pacienţi din regiunea Cernăuţi pentru a putea fi trataţi în situaţii de urgenţă. El a explicat că o asemenea procedură ar putea fi realizată după ce se va încheia un protocol în CNAS şi autoritatea similară din Ucraina care ar urma să fie stabilită în prealabil printr-o convenţie stabilită de cele două guverne.

elicopter SMURD

Preşedintele CJ Suceava şi-a exprimat speranţa că întâlnirea între premierul român Victor Ponta şi omologul său ucrainean se va desfăşura cât de curând pentru ca aceştia să discute şi să găsească soluţii pentru subiecte de interes comun.

Potrivit lui Nechifor, dotarea judeţului Suceava în ceea ce priveşte situaţiile de urgenţă s-a reuşit, prin promovarea de proiecte cu finanţare europeană, să se achiziţioneze ambulanţe moderne şi dotate, autospeciale pentru stingerea incendiilor, a fost achiziţionat un elicopter SMURD pentru regiunea nord-est cu baza la Iaşi, iar miercuri se va semna contractul şi pentru dotarea ISU cu autoşenilate şi autofreze pentru intervenţii pe timp de iarnă.

Preşedintele CJ Suceava a subliniat că potrivit hărţilor de intervenţie, este necesară dotarea ISU Suceava cu un elicopter SMURD cu baza la Suceava pentru că municipiul Iaşi este prea departe în condiţiile în care judeţul este foarte întins, cu o suprafaţă mare de zonă montană.


Intră acum și în grupul de