Vicepremierul Liviu Dragnea: „Lucram intens la o analiza privind salarizarea personalului din administratia publica”


Intră acum și în grupul de

A fost elaborat pachetul legislativ de modificare a legislaţiei administraţiei publice locale cum ar fi legea finanţelor locale, a administraţiei locale, a statutului funcţionarului public, legea prefectului, statutul aleşilor locali, a anunţat, joi, la Suceava, vicepremierul Liviu Dragnea. „Toate aceste legi vrem să le includem într-un cod administrativ pentru a atinge câteva obiective cu care ne-am confruntat de-a lungul anilor”, a declarat Dragnea, în cadrul unei întâlniri cu parlamentari şi aleşi locali suceveni.

dragnea, nechifor si sinescu 2

 Potrivit vicepremierului, în primul rând trebuie clarificat statutul primarului pentru a se stabili exact care este responsabilitatea primarului şi responsabilitatea funcţionarului. „Este inadmisibil să continuăm cu situaţia în care după zece semnături care se puneau pe document înainte de semnătura primarului, dacă ulterior cineva descoperea o neregulă, să fie tras la răspundere primarul în solidar, în condiţiile în care primarul nu e nevoie să fie şi inginer şi jurist şi arhitect”, a spus Dragnea.

 El consideră că la primar este decizia de oportunitate, iar de responsabilitate să fie la funcţionar.

 Dragnea a menţionat că problema legată de salarizarea primarilor a fost rezolvată. „Lucrăm intens la o analiză privind salarizarea personalului din administraţia publică. Toată lumea ştie că nu putem aştepta performanţă de la sistemul administraţiei publice în general, şi locale în special, cu salarii foarte mici”, a spus Dragnea.

 El a mai spus că mai sunt şi modificări la legislaţia privind urbanismul pentru a uşura munca şi a introduce disciplina în construcţii.


Intră acum și în grupul de