„Ar fi a opta minune a lumii”. Vezi in ce context i-a spus asta IPS Pimen vicepremierului Dragnea


Intră acum și în grupul de

Vicepremierul Liviu Dragnea Liviu a efectuat joi o vizită la mănăstirea Dragomirna pentru a-i felicita pe cei care au restaurat frescele bisericii şi pentru care au primit două premii europene importante, Europa Nostra şi premiul publicului. El a menţionat că la mănăstirea Dragomirna se continuă investiţii, în prezent la barajul iazului din apropiere, pentru protejarea mănăstiri, şi pentru că vrea ca imaginea bisericii să fie în continuare reflectată în apa din iaz. „Am vrut să văd exact această minune arhitectonică. Aici sunt foarte multe lucruri unice”, a spus ministrul care a adăugat că va sprijini lucrările începute la această mănăstire.

El a ţinut să sublinieze că Bucovina merită mult mai multă grijă decât i-a fost acordată până acum. „Mai puţine cuvinte şi mai multe investiţii pentru ca aceste meleaguri unice în lume să poată fi vizitate de câţi mai mulţi oameni”, a spus Dragnea.

pimen si dragnea 3

IPS Pimen i-a spus vicepremierului că bisericile şi mănăstirile din Bucovina sunt unice în lume, că au nevoie de îngrijire permanentă, ca pentru un bolnav sau pentru un bătrân, şi că biserica din Bucovina va putea să le întreţină dacă primeşte înapoi proprietatea de 166.000 de hectare de pădure.

 Dragnea i-a dat asigurări că guvernul va aloca fonduri pentru întreţinerea monumentelor, dar că vor fi alocate şi fonduri consistente din programe cu finanţare europeană.

 IPS Pimen i-a răspuns că aceste fonduri nu sunt suficiente şi a subliniat că dacă nu se asigură finanţare solidă şi permanentă pentru întreţinerea acestor monumente va fi dezastru. „Ce dă statul e foarte puţin. Aici trebuie să dai cât e nevoie. Îmi daţi proprietatea furată şi câştigul e al statului că monumentele sunt ale poporului român”, a spus IPS Pimen care a adăugat că acum pădurile ţării sunt decimate.

 Liviu Dragnea i-a spus însă că Guvernul a adoptat o legislaţie prin care se încearcă stoparea agresării pădurii. „Ar fi a opta minune a lumii”, i-a replicat IPS Pimen.


Intră acum și în grupul de