Peste 5.300 de absolventi de liceu din Suceava se pregatesc sa sustina, marti, prima proba orala a BAC-ului

bacUn număr de 5.321 din totalul celor 5.958 de absolvenţi de liceu existenţi la nivelul judeţului Suceava, s-au înscris pentru a susţine, marţi, 10 iunie 2014, prima probă orală a examenului de BAC, proba A, cea de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, informează reprezentanţii IŞJ Suceava.

Reamintim că, în intervalul 10-27 iunie se vor desfăşura probele de competenţe de comunicare în limba română, digitale şi de comunicare într-o limbă străină. Probele scrise încep pe 30 iunie, cu examenul scris la limba şi literatura română şi se termină pe 4 iulie cu proba scrisă la alegere. Elevii vor afla primele rezultate pe 7 iulie. Dacă nu vor fi mulţumiţi de notele obţinute, vor putea depune contestaţii, urmând ca rezultatele finale să fie publicate pe 11 iulie.

A. Probe orale

10 – 12 iunie Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română

1 – 13 iunie Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă

16 – 20 iunie Evaluarea competenţelor digitale

23 – 27 iunie Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională

B. Probe scrise

30 iunie Limba şi literatura română

1 iulie Limba şi literatura maternă

2 iulie Proba obligatorie a profilului

4 iulie Proba la alegere a profilului şi specializării

7 iulie Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00)

7 iulie Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)

8 – 10 iulie Rezolvarea contestaţiilor

11 – iulie Afişarea rezultatelor finale

Pentru prima oară în acest an, atât elevii de clasa a XII-a, cât şi cei de clasa a XI-a au susţinut în luna martie simulare pentru examenul de Bacalaureat. Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, speră ca astfel elevii să fie mai bine pregătiţi şi să obţină rezultate mai bune decât cele din ultimii trei ani. Subiectele pe care elevii le-au primit în primăvară respectă programa şi structura după care sunt alcătuite şi subiectele de la Bacalaureat 2014.