Zilele Culturii Polone-la a sasea editie la Suceava


Intră acum și în grupul de

Manifestarile organizate de Uniunea Polonezilor din Romania au debutat cu un seminar la care participa profesori universitari , doctori in istorie , etnografie, filologie si polonistica din Romania, Ucraina si Polonia .

Presedintele Uniunii Polonezilor din Romania, deputatul Ghervazen Longer a declarat, vineri, ca printre invitatii acestor manifestari se numara consulul Poloniei la Bucuresti, Marian Boris Sekala si vicemaresalii Edward Fedcko si Jan Grela din voievodatele Lubuskie si Silezia din Polonia.

Prima sectiune a seminarului care s-a desfasurat , vineri, a fost dedicata implinirii a 100 de ani de la sfintirea Basilicei Minor de la Cacica precum si diasporei polone din Romania. Dezbaterile vor continua , simbata, cind vor fi abordate teme privind relatiile romano-polone de-a lungul timpurilor.

La Complexul Muzeal Bucovina din Suceava a avut loc, vineri, vernisarea a doua expozitii , una de afis polonez intitulata “Motivele romanesti in afisul polonez”, iar alta de arta plastica “Peisajul polonez” cu lucrari ale unor copiii din Polonia premiate la concursuri de gen.

Un grup de studenti din Poznan –Polonia va sustine, simbata seara, un spectacol folcloric la Casa Polona din Suceava care va fi urmat de cel al Ansamblului “Ciprian Porumbescu” din Suceava.

Invitatii din Romania si Polonia vitatii vor participa, duminica, in localitatea suceveana Plesa unde se afla o importanta comunitate de etnici polonezi, la oficierea Sfintei Liturghii la biserica ce sarbatoreste in anul 2004 , un centenar de la sfintire.


Intră acum și în grupul de