Alianta PNL-PD vrea sa modifice Legea fondului funciar


Intră acum și în grupul de

Flutur a spus in cadrul unui miting organizat in comuna suceveana Panaci la care au participat proprietari de paduri din judetele Suceava, Maramures si Bistrita Nasaud ca Legea fondului funciar nu tine cont de situatiile particulare care s-au inregistrat in momentul confiscarii terenurilor, iar prevederile actuale, sint generale si nu solutioneaza numeroase probleme particulare, motiv pentru care fostii proprietari incearca sa-si obtina dreptul de proprietate prin justitie.



“Cea mai mare problema este ca jumatate din proprietatea funciara este in litigiu. S-a ajuns ca, din cauza proceselor, un proprietar culege toamna ceea ce a semanat altul primavara”, a spus Flutur care a tinut sa sublinieze ca problema proprietatii trebuie solutionata prin legislatie si nu prin justitie.



“Trebuie sa aducem proprietatea din exil, de la Strasborurg, de la CEDO, inapoi in tara”, a spus vicepresedintele PNL care a precizat ca o legislatie coerenta in domeniu va permite rezolvarea rapida a problemei dreptului de proprietate.

El considera ca prin masurile luate pina in prezent „PSD doreste sa-l sature pe roman de proprietate” si a explicat ca Alianta D.A. propune o lege a fondului funciar cu capitole distincte pentru razesi, mosneni sau resiteni.



Prezent la adunarea populara, presedintele PNL, Theodor Stolojan, a spus ca nedreptatile legate de proprietate trebuiesc corectate aratind ca proprietatea este motorul economiei de piata.



Razesii dorneni i-au prezentat presedintelui PNL un uricul scris cu litere de aur pe o piele de vitel, prin care erau improprietariti de domintorul Mihail Sturza, cu 23 000 de hectare de padure, pentru redobindirea carora se judeca cu statul roman de aproape zece ani.



In finalul mitingului, Theodor Stolojan si staff-ul liberal a dansat, impreuna cu cintareata de munzica populara Margareta Clipa, „Hora razesilor”.


Intră acum și în grupul de