Protopopul de Cimpulung Moldovenesc face campanie Aliantei PNL-PD


Intră acum și în grupul de

In discursul pe care l-a rostit in fata a citorva sute de persoane din judetele Suceava, Bistrita Nasaud si Maramures, majoritatea proprietari de paduri, protopopul Goras a subliniat ca dreptul la opinie, la exprimare si la intilnire nu poate fi restrictionat pentru nimeni, precizind ca el nu se afla la o intrunire politica ci la o dezbatere privind proprietatea privata.

El a spus ca “dreptul de proprietate este sfint pentru ca chiar Dumnezeu a gindit proprietatea in felul acesta”, aratind ca Dumnezeu i-a spus lui Adam „cresteti si va inmultiti si stapiniti pamintul”, iar lui Moise, in a zecea porunca, „nimeni sa nu rivneasca la femeia altuia, la bunurile altuia sau la paminturile lui”.

Protopopul Goras a continuat spunind ca statul comunist, ateu, a confiscat proprietatile, iar fostii proprietari au asteptat ca dupa schimbarea regimului sa reintre in posesia lor.

„Padurile ne-au fost luate de comunisti si am sperat ca dupa revolutie se va reveni la normal. De ce nu s-a intimplat asta? Principalul vinovat este presedintele Ion Iliescu, care a spus ca proprietatea privata este un moft”, a spus Goras care a precizat ca in acelasi mod gindesc si cei din anturajul presedintelui Iliescu , „domnia sa fiind inconjurat de fosti activisti, cu ar fi domul Cozminca, domnul Miki Spaga”.

„Alternativa este un om onest, cum este domnul Stolojan. Putem opta pentru un om cu o experienta internationala in economie. Eu personal voi opta pentru aceasta alianta, pentru ca sint cleric. Va dati seama, daca si de Biserica isi bat joc, daca nici de Dumnezeu nu se tem, atunci de dumneavoastra cum sa se teama”, s-a intrebat Aurel Goras.

El si-a exprimat nemultumirea ca Guvernul Adrian Nastase “a refuzat sistematic” retrocedarea proprietatilor ce au apartinut Fondului Religionar Ortodox din Bucovina.


Intră acum și în grupul de