Acasă Actualitate Cei doi barbati retinuti in dosarul traficantilor de canabis, arestati preventiv

Cei doi barbati retinuti in dosarul traficantilor de canabis, arestati preventiv


Intră acum și în grupul de

UPDATE:

Tribunalul Suceava a dispus, vineri, arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Marius Lăcătuş, zis „Mâţă” (38 ani) şi a lui Cristian Alexandru Viziteu(22 ani) care sunt cercetaţi pentru trafic de droguri de risc, cei doi fiind reţinuţi joi de procurorii DIICOT Suceava.



……………………………………………………………………………………………………………………………………..

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) –  Serviciul Teritorial Suceava au dispus joi reținerea pentru 24 de ore a doi inculpați în dosarul privind traficul de droguri de risc.

Aceştia urmează să fie prezentaţi, vineri, instanței de judecată a Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă pentru o durată de 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, este vorba despre  Marius Lăcătuş, în vârstă de 38 de ani, cercetat  pentru săvârșirea infracțiunilor de „introducere în țară de droguri de risc, fără drept”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 3, alin. 1 din Legea 143/2000 cu modificările și completările ulterioare, constând în aceea că la data de 10.04.2014 a primit din Spania pe numele suspectului Crupaci Victor zis „Tractor”, în baza unei înţelegeri prealabile cu acesta, prin intermediul firmei de curierat rapid S.C. L T R SRL, un colet care conţinea cantitatea de 135,3 grame cannabis. Totodată, bărbatul este cercetat şi pentru „trafic de droguri de risc” în modalitatea „deţinerii, punerii în vânzare şi vânzării de droguri de  risc”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 2, alin. 1 din Legea 143/2000, cu modificările și completările ulterioare, constând în aceea că la data de 14.03.2014, cu intenție directă, a deţinut, a pus în vânzare și a vândut suspectului Viziteu Cristian-Alexandru cantitatea de 0,50 grame cannabis,  ambele cu aplic. art. 38, alin. 1 Cod penal.

Cel de-al doilea inculpat reţinut este Viziteu Cristian-Alexandru, în vârstă de 22 de ani, care este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de „trafic de droguri de risc” în modalitatea „procurării, deţinerii, punerii în vânzare şi vânzării de droguri de  risc” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 2, alin. 1 din Legea 143/2000, cu modificările și completările ulterioare, cu aplic. art. 35, alin. 1 Cod penal constând în aceea  că, în perioada ianuarie – martie 2014 a procurat de la mai mulți suspecți diferite cantități de cannabis, pe care le-a vândut ulterior.

Totodată, mai arată sursa citată, procurorii DIICOT – ST Suceava vor solicita judecătorului de drepturi și libertăți arestarea în lipsă a inculpaților Palamaru Daniel și Crupaci Victor.

Cazul a fost instrumentat împreună cu lucrători de poliție judiciară din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Suceava – Serviciul Antidrog, cu sprijinul tehnic și de specialitate al Serviciului Operațiuni Speciale Suceava și al Departamentului de Informații și Protecție Internă.

Citeşte mai multe aici:

https://www.newsbucovina.ro/actualitate/103177/diicot-suceava-a-destructurat-o-grupare-de-traficanti-de-droguri-care-aproviziona-cu-canabis-consumatori-din-falticeni-si-suceava


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version