A fost semnat contractul de reabilitare a cladirii de patrimoniu a Muzeului Bucovinei


Intră acum și în grupul de

Vicepresedintele CJ Suceava Alexandru Radulescu sustine prima sa conferinta de presa, cu ocazia semnarii contractului de refacere a cladirii de patrimoniu a Muzeului National al Bucovinei.

alexandru radulescu si doru ghiata

Alexandru Radulescu:

„De 2 ani de cand sunt in CJ nu imi explic cum s-a reusit ca o cladire atat de importanta ca Muzeul Bucovinei a reusit sa ajunga in acest grad de degradare fizica. Noi contribuim doar cu 2 % adica 670.000 lei. Contractul a fost adjudecat de General Construct, Restaco si ConBucovina. E un proiect amplu.

Durata lucrarilor e de 18 luni. Mi se pare o durata destul de stransa. E o provocare si tinand cont ca pot aparea in intervalul acesta 2 perioade de iarna. Suceava si chiar Romania are nevoie de o asemenea cladire si institutie.

Speram sa incepem si acel proiect de puncte de belvedere din judet cat mai curand.”

Doru Gheata, director tehnic General Construct:

„Va trebui sa inchidem o perioada de timp strada Stefan cel Mare din Suceava pentru a putea monta o macara. Lucrarea nu prezinta alte riscuri decat la desfacerea cladirii unde putem gasi si alte probleme. Proiectantii si-au luat masuri de precautie si speram sa nu avem probleme.

Vom vedea ce e de evacuat din muzeu. Sunt cateva piese grele si speram sa intram cat mai repede la lucrari. Vrem sa nu avem timpi morti in perioada asta. Mai mult de 100 de oameni vor lucra in doua schimburi ca sa nu existe pauze.”


Intră acum și în grupul de