Ministrul Apararii, la Colegiul Militar din Campulung Moldovenesc: „Avem nevoie sa formam generatii de miliari bine pregatiti”


Intră acum și în grupul de

Prezent joi la festivitatea de încheiere a anului şcolar la Colegiul Militar din Câmpulung Moldovenesc, ministrul Apărării, Mircea Duşa a transmis conducerii acestui liceu militar ordinul Ministerului Educaţiei prin care acesta devine Colegiu Militar Naţional.

Ministrul le-a spus elevilor acestui liceu că dintre absolvenţii unităţii de învăţământ din Câmpulung Moldovenesc, peste două sute sunt generali, şi a adăugat că a venit însoţit de şefii de Stat Major de la cele trei armate, terestră, navală şi aeriană, pentru ca absolvenţii să aibă posibilitatea să-şi aleagă domeniul în care îşi vor continua cariera militară.

mireca dusa (1)

Duşa a arătat că absolvenţii celor trei licee militare din ţară sunt bine pregătiţi, procentul de promovabilitate la Bacalaureat fiind de sută la sută, iar 90 la sută dintre absolvenţi intră în învăţământul superior.

Totodată, el a menţionat că există şi o concurenţă mare pentru intrarea la un asemenea liceu, în acest an fiind o concurenţă medie de opt candidaţi pe un loc. „Avem nevoie să formăm generaţii de miliari bine pregătiţi”, a spus Mircea Duşa care a adăugat că România este graniţă atât NATO cât şi UE.

El a felicitat cea de-a 75-a promoţie a Colegiului Militar din Câmpulung Moldovenesc şi a oferit conducerii liceului o copie în miniatură a sabiei lui Ştefan cel Mare care urmează să fie dată şefului promoţiei din acest an.

colegiul militar campulung moldovenesc

La rândul său, Mircea Duşa a primit de la conducerea unităţii şcolare o plachetă cu însemnul heraldic al colegiului cu noua denumire, de Colegiu Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc.


Intră acum și în grupul de