Consiliile Judetene Suceava si Iasi s-au asociat pentru reabilitarea si modernizarea infrastructurii intrajudetene care asigura conectivitatea cu reteaua TEN-T


Intră acum și în grupul de

Catalin Nechifor semneaza la CJ Suceava acordul de asociere cu CJ Iasi in prezenta presedintelui CJ Iasi, Cristian Adomnitei, pentru reabilitarea si modernizarea infrastructurii intrajudetene care asigura conectivitatea cu reteaua TEN-T.

Cristian Adomnitei, presedintele CJ Iasi:

„Am venit la Suceava pentru a marca un moment foarte important. Acest drum pe care il facem impreuna, si podurile lui e cel mai important proiect strategic de pe ADRNE. Nu exista un proiect mai mare decat al nostru sau mai important. Asta arata seriozitatea demersului si ca administratiile din cele doua judete se preocupa de rezolvarea problemelor.

Eu am avut necazuri iarna cu deszapezirea pe drumurile nationale, dar pe cele judetene nu au fost. Necazurile cele mai mari sunt in centrul si in nordul judetului Iasi.

Facem proiectarea in acest an si vom depune proiectul rapid si in masura in care e aprobat trecem la licitatii. In 2016 utilajele sunt pe santier. Inca nu stim pe ce bani ne bazam pentru ca Romania inca nu are semnat acordul cu UE si nu stim ce axe si ce bani vor fi exact.

Suntem primele doua judete din tara care s-au apucat de proiecte fara multa poveste sau sentimente. Le facem ca sunt cele mai importante si deservesc ste 100.000 de oameni. Vrem sa nu irosim resursele si sa pierdem vremea. Toata lumea a venit cu proiecte la ADRNE, dar primul care s-a intamplat a fost cu Suceava. Daca Romania si-ar vedea de interesul ei ar trebui sa trecem urgent la implementare proiecte.”

 

Catalin Nechifor, presedintele CJ Suceava:

„Am avut consultari in ADR intre presedintii de judete si am considerat de la inceput cu dl Adomnitei ca singurul proiect palpabil este acesta. Nu e doar un simplu drum judetean. E o alternativa la cele 2 frontiere, la Ucraina, dar si la Moldova. Prin dezvoltarea acestui proiect pot face o legatura mai fluida cu Moldova care e deja intr-un parcurs european bine definit. Prin masura asta vom reusi sa avem cai rutiere bine puse la punct.

Astept cu nerabdare sa semnam acordul cadru cu UE. Asa cum ne-am inteles foarte bine pe acest proiect putem gasi si alte puncte de colaborare.”


Intră acum și în grupul de