Ilie Niță cere dotarea Spitalului Judetean Suceava cu un aparat de spart calculi renali


Intră acum și în grupul de

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Ilie Niţă, vrea să sprijine achiziţionarea unui aparat pentru spargerea calcurilor renali, care să vină în ajutorul sucevenilor cu afecţiuni ale rinichilor.

El a declarat, miercuri, că împreună cu preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, va face demersurile necesare în vederea dotării Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, în cel mai scurt timp posibil,  cu un astfel de aparat.

„Vrem unul modern, de ultimă generaţie, și un astfel de aparat există la Târgu Mureş, achiziţionat acum doi ani, are fascicul dublu, astfel încat rezolvarea problemelor renale se face în proporţie de 100 %”, a explicat Ilie  Niţă.

Ilie Nita1

El consideră că administraţia judeţeană trebuie să vină cât mai repede posibil în sprijinul sucevenilor care se confruntă cu diverse probleme de sănătate.

 Niţă a exemplificat cu pacienţii din judeţ care suferă de pietre la rinichi şi sunt nevoiţi să apeleze la centre specializate din Târgu Mureş, Cluj sau Bucureşti pentru distrugerea acestora, în condiţiile în care Spitalul Judeţean este lipsit de dotarea materială pentru remedierea acestor afecţiuni.

 „La Spitalul Judeţean Suceava există specialiști, printre care şi dr. Nicolae Dobromir, care este foarte bine cotat la nivel naţional ca pregătire profesională, dar care, în lipsa unui aparat pentru sfărâmarea pietrelor la rinchi, devine neputincios în faţa bolii”, a ţinut să sublinieze vicepreşedintele CJ Suceava.

 Ilie Niţă este convins că avea și sprijinul colegilor din Consiliul Judeţean pentru achiziţionarea unui astfel aparat. „Mi-aş dori ca şi colegii din CJ să sprijine acest demers pentru că este posibil ca la rectificare să alocăm fonduri”, a mai declarat vicepreşedintele CJ Suceava.


Intră acum și în grupul de