Lungu despre problema gestionarii cainilor fara stapan din Suceava: „Nu mai stiu ce sa mai zic, parca e un blestem”


Intră acum și în grupul de

Primăria Suceava se afla foarte aproape să desemneze un operator care să captureze câinii fără stăpân, a declarat, miercuri, primarul Ion Lungu, care a anunţat însă că după decizia Curţii de Apel Bucureşti, vor fi suspendate toate licitaţiile iniţiate în legătură cu această problemă. „Nu mai ştiu ce să mai zic, parcă e un blestem. Când luam un pic de avânt dăm peste probleme de legalitate”, a spus Lungu într-o conferinţă de presă.

lungu 4

Licitaţia pentru desemnarea operatorului care să se ocupe de gestionarea câinilor comunitari urma să fie organizată în 22 iulie. „Am convocat consilierii locali la o şedinţă informală împreună cu secretarul Consiliului Local ca să vedem ce putem face mai departe”, a spus Lungu.

În caietul de sarcini se prevede că firma trebuie să se ocupe atât de strângerea animalelor de pe străzi şi să le ducă la adăposturile municipalităţii, dar şi de eutanasierea cânilor nerevendicaţi sau care nu sunt adoptaţi în termen de 14 zile.

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a suspendat executarea normelor de aplicare a OUG nr. 155/2001 privind gestionarea câinilor fără stăpân, modificată prin Legea nr. 258/2013, la cererea Vier Pfoten, decizia nefiind definitivă.

 

 


Intră acum și în grupul de