Doua persoane din Vama au sesizat ca s-a incercat inselarea lor prin metoda Accidentul


Intră acum și în grupul de

Doi suceveni care au fost victime ale unor escroci care încercau să obţină bani prin metoda Accidentul au sesizat că se încearcă înşelarea lor şi au sesizat Poliţia care face cercetări.

telefon mobil

Astfel, vineri după amiaza,  poliţiştii Postului de Poliţie Vama au fost sesizaţi de o femeie în vârstă de 79 ani, din localitate, despre faptul că joi, în jurul orei 16.00, a fost sunată pe telefonul fix de la domiciliu, de către o persoană necunoscută care s-a recomandat a fi avocat şi care  i-a spus că nepotul ei, a avut un accident auto, fără a preciza locul şi că trebuie să-i dea până la ora 17.30 suma de 6.000 lei moment în care, întrucât nu auzea bine, i-a dat receptorul telefonului nepoatei sale, care se afla în locuinţă cu ea. Aceasta i-a explicat că nu are această sumă de bani însă persoana în cauză, care s-a recomandat a fi avocat (reclamata nu mai reţine exact numele ), i-a spus că dacă nu-i dă măcar 3.000 lei în primă fază nu o poate ajuta şi că victima accidentului produs de ruda lor este transportată cu elicopterul la un spital din Bucureşti şi trebuie operat de urgenţă, în caz contrar urmând ca în ziua următoare nepotul ei să fie arestat.

Femeia i-a spus că nu poate lua telefonul fix după ea pentru a ţine legătura şi atunci persoana respectivă i-a solicitat numărul de telefon mobil pentru a o putea contacta. După aproximativ 5 – 10 minute femeia a fost contactată pe telefonul mobil, de pe un număr cu identitate ascunsă, spunând că sună de pe telefonul de serviciu şi numărul de pe care sună este strict confidenţial, şi au stabilit să vorbească mai târziu pentru a avea timp să găsească banii necesari.

Femeia împreună cu nepoata ei au făcut un minim de verificări şi au stabilit că nepotul nu a fost implicat în nici un eveniment rutier , dându-şi astfel seama că este vorba despre o înşelăciune, moment în care persoana care s-a recomandat a fi avocat a închis telefonul.

Tot vineri,  în jurul orei 12,30, la Secţia 14 Poliţie Rurală Vama s-a prezentat şi un bărbat de 67 ani, din localitate, care a relatat că în cursul dimineţii, în jurul orei 08.30, a fost sunat atât pe telefonul fix cât şi pe telefonul mobil, de către o persoană necunoscută care i-a spus că fiul său, a comis un accident rutier în municipiul Câmpulung Moldovenesc lovind o fetiţă cu maşina şi că trebuie să depună la bancă suma de 5.000 lei pentru familia fetiţei ca să nu depună plângere ,urmând să le comunice contul în care trebuie depuşi banii.

Bărbatul a întrebat dacă nu cumva este vorba despre o înşelăciune la care persoana care a sunat-o a asigurat-o că situaţia este reală şi i-a atras atenţia să păstreze secretul după care a închis telefonul şi nu a mai sunat. Ulterior bărbatul  a vorbit la telefon cu fiul său, aflând că acesta nu a avut nici un accident.

În cauză se efectuează cercetări  sub aspectul săvârşirii tentativei la infracţiunea de înşelăciune.

 

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la măsurile preventive pe care cetăţenii trebuie să le ia în cazul în care sunt abordate prin această metodă şi să nu dea curs cererilor de a vira bani în anumite conturi bancare.


Intră acum și în grupul de