Soseaua de centura a Sucevei trebuia finalizata pana in 7 iulie. Au inceput sa curga penalitati pentru constructor


Intră acum și în grupul de

Termenul de finalizare a şoselei de centură a municipiului Suceava, 7 iulie, nu a fost respectat, iar consultantul CNADNR nu a avizat cererea de extensie depusă de constructor pentru luna septembrie, ceea ce înseamnă că „au început să curgă penalităţi”, a declarat prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a avut, marţi, o întâlnire cu consultantul CNADNR pentru această investiţie pentru a vedea care sunt premisele ca lucrarea să fie încheiată repede în condiţiile în care Guvernul a achitat la zi facturile.

Florin Sinescu3

 Sinescu a spus că din câte a înţeles, firma care a câştigat lucrarea are datorii destul de mari faţă de subantreprenor, iar cele două firme au convenit un plan de eşalonare a plăţii datoriei, dar şi ca facturile care vor fi emise de subantreprenor să fie decontate direct de CNADNR, motiv pentru care a fost înaintată o scrisoare în acest sens conducerii companiei. „Dacă se acceptă din partea companiei plata directă către subantreprenor atunci acesta va veni cu un număr substanţial de oameni şi utilaje, astfel încât în septembrie-octombrie să fie finalizată lucrarea”, a spus Sinescu.

 Lucrările la şoseaua de centură a municipiului Suceava au fost reluate în acest an abia la sfârşitul lunii mai, în dimineaţa în care şantierul a fost vizitat de ministrul de atunci al Transporturilor, Dan Şova, care a avertizat firma de construcţii că din luna iulie intră pe penalităţi dacă nu finalizează lucrarea.

 El i-a cerut constructorului să se mobilizeze şi să angajeze personal suficient, în condiţiile în care pe şantier se aflau 25 de angajaţi, fiind nevoie de 90-120 de muncitori.

 Lucrările la şoseaua de centură a municipiului Suceava au început în 2008 şi ar fi trebuit să fie finalizate în 12 iulie 2012, dar firma de construcţii a obţinut extensii de finalizare până în noiembrie 2013, iar apoi până în iulie 2014.


Intră acum și în grupul de