Primarul Ion Lungu: Nu sunt de acord sa oprim apa calda in august


Intră acum și în grupul de

ion lungu 1Conferinta de presa

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava:

„Primaria nu are intentie ca in august sa oprim total apa calda in Suceava. Sunt cateva lucrari ce trebuie facute, dar vom face opriri punctuale in unele cartiere. Eu ca primar nu am nici un interes sa oprim apa total in august. Am discutat si cu Bioenergy si nici ei nu doresc sa opreasca unitatea.

Din punctul meu de vedere, nu ar trebui sa dureze prea mult lucrarile. Nu sunt de acord sa oprim in august. Nu am nimic cu cei de la Termica, dar daca oprim apa calda in august, cu siguranta cetatenii nu vor mai plati la Termica. Fac din nou apel si rog populatia sa mentina platile ca sa putem pune bazele incalzirii in iarna.

Prima data trebuie pusi in discutie sucevenii si nu indestularea creditorilor. Noi avem cele mai multe apartamente in sistem centralizat din tara. Asta inseamna ca Primaria face eforturi mult mai mari. Nu ne grabim sa tragem concluzii si vom mai discuta cu toti factorii implicati.

In fiecare luni, de la ora 12, vom avea comandament la fata locului la Centrul Cultural Bucovina. Vrem sa facem acolo un cinematograf 3D. Altfel nu am speranta ca in acest an se vor termina lucrarile. Firma care lucreaza, CIVICA nu mai este ca  acum 10 ani. Nu mai sunt bani acolo. Dar ma voi tine de ei. Vreau sa cred ca pana la finele anului sa finalizam construtia si la mijlocul anului 2015 sa punem fostul CINEMA in functiune.

E o cladire reprezentativa pentru comunitate. Pana acum s-au bagat cam 60 miliarde de lei vechi. Ar mai trebui poate chiar mai bine de 30 miliarde lei vechi. Lucreaza CIVICA cu foarte multi subcontractori pe care ii respect, dar nu am treaba cu ei. Nu comentez partea de organizare.

O problema delicata pe care mi-o asum e gestionarea cainilor fara stapani. Pentru ca nu am cheltuit nici un leu, nu inseamna un act de bravura. Va trebui sa suspendam licitatia si sa facem o asociere ca sa putem merge inainte cu strangerea cainiilor. Daca vom strange macar jumatate ar fi bine. E clar ca se aduc caini din afara orasului. Am vrea sa avem acces si in curtile oamenilor ca sa sterilizam pe banii Primariei.

Am avut o discutie cu comisia Floare in Bucovina de la CJ. Nu comentez, dar trebuia sa facem un clasament real. Nu putem concura cu ce e trecut acolo. Avand in vedere ca e concurs de administrare si nu de frumusete trebuiau puse alte criterii cum ar fi atragerea de fonduri europene, veniturile proprii. Daca vom mai fi consultati vom veni cu amendamente. Punctajele trecute acolo nu ne favorizeaza. Om trai si vom vedea. Ma deraenjeaza ca nu se reflecta realitatea.

Voi avea o discutie cu rectorul Popa pentru finantarea echipei de handbal. As dori sa vina si altii langa Primarie la acest sport. Suntem singurii care dam bani.

La CL e mai multa democratie decat la CJ. de la primul mandat imi amintesc ca erau sedinte care durau pana la 1 noaptea. Fiecare consilier are dreptul sa se puna in valoare. Presedintele CJ e mai eficient, eu unul nu reusesc performanta de la CJ.”


Intră acum și în grupul de