Prima etapa a Campionatului National de Drift a fost castigata de pilotul sucevean Razvan Fratianu


Intră acum și în grupul de

Shopping City Suceava a găzduit, weekend-ul trecut, în faţa a mii de suceveni, cea mai atractivă competiţie sportivă din judeţul Suceava, prima etapă a Campionatului Naţional de Drift, ce a reunit cei mai buni piloţi de drift din România. Evenimentul este unul de tradiţie, aflat la a 5-a ediţie consecutivă organizată la Suceava cu sprijinul Asociaţiei Române de Drift, în parteneriat cu Shopping City Suceava şi Toyota Suceava.

campionat de drift la SCS (1)

Pneuri arse, motoare zgomotoase, abilitate şi multă adrenalină. Toate acestea au putut fi întâlnite la Campionatul Național de Drift, un eveniment național foarte aşteptat de iubitorii sporturilor extreme care s-a desfăşurat în parcarea Shopping City Suceava.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, în cadrul primei etape TOYOTA DRIFT SERIES, s-au aliniat la start 23 de piloţi profesionişti din Bucureşti, Cluj, Neamţ, Botoşani, Baia Mare şi Suceava ce au încântat ochii miilor de privitorilor şi le-au oferit o doză consistentă de adrenalină. Pasionaţii sporturilor cu motor au avut şi ei ocazia să trăiască fiorii vitezei, în postura de pasageri în masinile de drift, participând la sesiuni de Taxi Drift.

campionat de drift la SCS

Traseul a fost gândit de sufletul evenimentului, pilotul sucevean Răzvan Fraţianu, sub forma unui show continuu pentru pasionaţii de maşini, sucevenii având prilejul de a urmări în acţiune maşini cu sute de cai putere şi derapaje controlate, dar şi cauciucuri forţate la limită de cei mai buni piloţi din ţară.

În prima zi a competiţiei, concurenţii au avut două sesiuni de antrenamente, dar şi o repriză de taxi drift, iar a doua zi, duminică, după antrenamente şi calificări au ajuns în finale 16 piloţi, care s-au luptat pentru primul loc în tandem, perechi de câte 2. În organizarea competiţiei, Asociaţia Română de Drift a fost spirjinită de câteva legende ale acestui sport, precum Dodo Toma şi Florin Hangu, care sunt maeştri emeriţi ai motosportului şi multipli campioni naţionali, dar şi pe arbitrii tradiţionali Simon Arpad si Sandor Benedek.

campionat de drift la SCS (4)

Cel mai tânăr dintre cei 23 de concurenţi a fost bucureşteanul Alin Grădinaru, pilot care are doar 15 ani si este una dintre speranţele drift-ului românesc. Pregătit la prima şcoală de drift din România de Sorin Ene, Alin practica motocrossul de performanţă, el fiind deja campion naţional pe teren accidentat. Pe durata competiţiei s-a evidenţiat şi Andrei Troase, pilotul sucevean de doar 20 de ani, care s-a luptat de la egal la egal (în tandemul din Top 8) cu Sorin Ene un pilot profesionist care a reuşit să se impună în faţa lui Andrei abia dupa 5 întreceri. Andrei a concurat cu o maşină Nissan Skyline R33  cu  520 de cai putere modificat aproape total pentru drift. O altă prezenţă impresionantă la evenimentul de la Suceava a fost şi maşina de peste 700 de cai putere aflată în proprietatea lui Călin Podar din Cluj care se află la a-2-a participare în campionatul naţional de drift.

Duminică după-amiază, după două zile zgomotoase şi pline de adrenalină, s-au aflat şi câştigătorii primei etape a Campionatului Naţional de Drift. Toţi cocurenţii au primit diplome de participare, dar şi cei care s-au implicat în organizarea evenimentului şi au facut posibilă prezenţa Campionatului Naţional de Drift şi anul acesta la Suceava: Shopping City Suceava şi Toyota Suceava, Global prin Depozitul de Folie.ro şi Mobil 1 prin Lubexpert.

campionat de drift la SCS (3)

Podiumul atât de râzvnit de piloţii aflaţi la competiţie  a fost ocupat astfel: pe locul 4 s-a clasat pilotul Gabi Imre din Brasov, pe locul 3 s-a poziţionat Sorin Ene din Bucureşti, locul 2 a fost ocupat de pilotul Ciprian Croitoru din Botoşani, iar primul loc a fost anunţat cu ropote de aplauze pentru pilotul sucevean Răzvan Fraţianu. Acesta şi-a dovedit încă o dată maiestria pe circuitul de competiţie în faţa publicului foarte numeros prezent la finala din parcarea Shopping City Suceava. Răzvan Fraţianu reprezintă, de fiecare dată, cu succes Suceava în competiţiile de drift naţionale şi internaţionale si are la activ titlul de Campion Naţional in 2011 şi titlul de Vicecampion Naţional în 2012.

Răzvan Frăţianu ne-a împărtăşit impresiile sale despre această primă etapă a Campionatului Naţional de Drift: „Sunt foarte bucuros că a fost un weekend perfect din punct de vedere organizatoric şi că securitatea a fost în regulă. Mă bucur că şi din punct de vedere sportiv am avut un weekend perfect, locul 1 calificări, locul 1 la final, este tot ce-şi poate dori orice pilot la o etapă naţională. Aşa cum am spus de nenumarate ori, nivelul driftului în România creşte de la an la an, vin din urmă tinerii piloţi care vor evolua de la etapă la etapă şi vor avea rezultate foarte bune”.

campionat de drift la SCS (2)

Fondatorul primei şcoli de Drift din România şi pilot profesionist de drift, Sorin Ene, a mărturisit că s-a simţit extraordinar pe parcursul competiţiei, mai ales că a putut concura alături de doi dintre elevii săi, doi tineri extrem de talentaţi.

De departe cel mai spectaculos sport cu motor, driftul a atras fără efort, pasionați de sporturi extreme si automobilism, dar și mii de suceveni ca simpli privitori. Shopping City Suceava promite sa sustina in continuare pilotii suceveni si competitiile sportive.

Gabriel Onofrei , preşedintele Asociaţiei Române de Drift: „Mă bucur că prima etapa s-a desfăşurat la Suceava, au fost făcute câteva schimbări majore în ceea ce priveşte circuitul şi anul acestaa fost făcut un traseu foarte tehnic şi spectaculos. Este un progres foarte mare în ceea ce priveşte maşinile, pregătirea atât a piloţilor cât şi parcului rece şi a maşinilor a fost ireproşabilă. Două zile incendiare la Suceava unde a caştigat cel mai bun”.


Intră acum și în grupul de