Rectorul USV: Sunt si cateva lucruri bune in ultima Ordonanta de Urgenta de modificare a Legii Educatiei


Intră acum și în grupul de

Valentin Popa

Valentin Popa, rectorul USV:

„Imi amintesc ca nu e prima ordonanta care modifica Legea Educatiei. Legea a fost adoptata prin angajarea raspunderii. Ca un fel de OUG. Nici acea lege nu a fost discutata cu rectorii. Acest OUG nu  a fost discutat la ultimul Consiliu de la Timisoara. A aparut brusc.

In acea ordinanta sunt si cateva lucruri bune. Multe dintre lucrurile de acolo nu au caracter de urgenta. De ce noi rectorii de la stat suntem cel mai intrebati de expirarea mandatelor? Alte mandate ale altor rectori expira repede si poate e bine de vazut de ce au ajuns sa faca lobby pentru modificarea asta.

Cele mai multe universitati din Romania fac pregatire cu elevii de clasa a XII-a pentru bacalaureat. Acum ni se ofera posibilitatea sa mai incasam si niste bani. Consider ca cel mai bine faci pregatirea cu ei in timpul liceului si nu neaparat dupa ce au terminat liceul.

Suntem tot timpul acuzati ca se lasa posibilitatea de a sta foarte multe mandate ca rector. E o jignire adusa rectorilor si comunitatilor de cadre didiactice.”

 

Catalin Nechifor, presedintele CJ Suceava:

„Fiind OUG stim procedura si ea va intra in Parlament si va putea fi amendata sau inteleasa mai bine. Nu vad de ce atata agitatie pe acest subiect. Cred ca e tot timpul din lume sa avem in Parlament legea dezbatuta.”

Catalin Nechifor a refuzat sa raspunda la intrebarea: „Cat timp il mai tineti pe inculpatul penal Eugen Mogos in CA al Aeroportul Salcea?”.


Intră acum și în grupul de