Prefectul de Suceava atentioneaza primarii cum sa actioneze pe perioada codului galben de furtuni

Consiliul Judeţean Suceava şi primăriile din judeţ vor trebui să asigure serviciu de permanenţă pe perioada codului galben care se va institui de joi seara până vineri seara.

  “Primarii trebuie să dispună măsuri imediate pentru informarea membrilor comitetului local pentru situaţii de urgenţă, a populaţiei, a instituţiilor publice şi a agenţilor economici”, declarat Florin Sinescu prefectul judeţului Suceava.

florin sinescu 2

Administraţia Naţională de Meteorologie  a transmis o atenţionare de cod galben pentru intervalul 10 iulie ora 18.00 – 11 iulie ora 23.00 conform căreia “Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în seara zilei de joi şi în noaptea de joi spre vineri (10/11 iulie), la început în Crişana, Banat, Oltenia şi zonele de munte, apoi şi în cea mai mare parte a Munteniei şi jumătatea de nord a Moldovei. Vor fi averse cu caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, ce vor lua şi aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp şi izolat 50…60 l/mp. Pe parcursul zilei de vineri, 11 iulie, vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată în jumătatea de nord a ţării şi în zona de munte. Vor fi averse ce vor avea caracter torenţial, se vor semnala descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp”.