Focuri de arma la Falcau pentru prinderea unor contrabandisti de tigari. Un sucevean a fost retinut


Intră acum și în grupul de

Un sucevean care transporta împreună cu alte persoane 5.500 de pachete de ţigări a fost reţinut şi este cercetat pentru contrabandă în formă agravantă şi trecerea ilegală a frontierei de stat.

Potrivit Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava, poliţiştii de frontieră de la SPF Brodina au observat, vineri, cu ajutorul aparaturii de termoviziune, în apropierea frontierei de stat, din zona localităţii sucevene Falcău, un grup de persoane care transporta mai multe colete, spre  interiorul ţării.

colete tigari 3

Întrucât membrii grupului au ignorat somaţiile verbale,  poliţiştii de frontieră au tras patru focuri de avertisment în plan vertical, iar persoanele respective au abandonat coletele şi au fugit în directii diferite, profitând de terenul accidentat şi împădurit, dar şi de întuneric.

În urma acţiunii a fost reţinut un sucevean în vârstă de 23 de  ani.

Sursa citată precizează că în acest caz au fost anunţate imediat şi autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea cercetării în comun a evenimentului.

Totodată, în zonă au fost descoperite mai multe baxuri ce conţineau 5.500 de pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 55.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Suceveanul reţinut de poliţiştii de frontieră este  cercetat pentru contrabandă în formă agravantă şi trecere ilegală a frontierei de stat.

 În cauză se efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale, mai precizează STPF Suceava.


Intră acum și în grupul de