Tabara internationala de arta plastica „LUMINA NORDULUI”, editia a IX-a, la Radauti


Intră acum și în grupul de

La Rădăuţi vor avea loc în perioada 14-20 iulie 2014, a IX-a ediţie a Taberei internationale de artă plastică „LUMINA NORDULUI” şi prima ediţie a manifestării “BUCOVINA ÎN ARTELE VIZUALE CONTEMPORANE”.

Evenimentele vor fi organizate de Consiliul Judeţean Suceava, Centrul Cultural „Bucovina”, Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Școala de Arte “Ion Irimescu” Suceava, în parteneriat cu Alianța “Pro Bucovina” din Rădăuți.

Potrivit organizatorilor, „LUMINA NORDULUI” este o tabără tematică, concepută ca o manifestare prin care tineri talentați, elevi ai Școlilor de Arte din țară și similare din strainătate, au posibilitatea să creeze într-un cadru organizat, sub îndrumarea unor artiști consacrați, constituindu-se într-o reuniune cultural-artistică a căror beneficiari direcți sunt.

Lucrările realizate în tabără vor face obiectul unei expoziții, iar fiecare participant va dona două lucrări (indiferent de numărul de lucrări realizate), care vor fi evaluate de o comisie și care vor intra în inventarul Școlii de Arte “Ion Irimescu” Suceava.

La manifestarea “BUCOVINA ÎN ARTELE VIZUALE CONTEMPORANE” organizată pentru constituirea patrimoniului “Bucovina mărturisită în arta vizuală Bucovineană” vor  participa 10 artiști plastici și fotografi din Suceava și Rădăuți, care vor imortaliza locuri de memorie bucovineană din zona Rădăuților.

Lucrările realizate de artiștii și fotografii prezenți vor face obiectul unei  expoziții, după care acestea se vor regăsi în patrimoniul Centrului Cultural “Bucovina” .


Intră acum și în grupul de