Vezi care sunt piedicile in realizarea unui proiect Legoland la Paltinoasa


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, care a avut săptămâna trecută, discuţii tehnice cu reprezentanţi ai Legoland în Germania, pentru un proiect similar în Suceava, a declarat că una din piedici pentru o investiţie de acest tip este lipsa autostrăzilor din România.

Nechifor a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că a avut la Legoland discuţii tehnice în cadrul cărora el a prezentat oportunităţile din judeţul Suceava, în special zona de 97 de hectare de teren forestier din Păltinoasa, unde a funcţionat o unitate militară, iar reprezentanţii Legoland au prezentat planul de dezvoltare a companiei.

 El a arătat că Legoland are în prezent parcuri de distracţii în Danemarca, în Germania, în Marea Britanie, în California şi urmează să fie deschis unul şi la Tokyo.

„Ceea ce e important este că există interes al Legoland de a deschide un parc mare de distracţii în zona est-europeană”, a spus Nechifor.

nechifor

 El a menţionat că sunt condiţii importante referitoare la accesibilitatea unui astfel de domeniu de atracţii major.

„Una din piedicile importante pe care le are România în momentul de faţă e lipsa autostrăzilor şi lipsa de comunicaţii rapide”, a spus preşedintele CJ Suceava.

 El a explicat că nevoia majoră pentru o astfel de investiţie este ca pe o anumită arie să existe timp de acces de trei ore pentru o populaţie de circa 20 de milioane de locuitori, ceea ce pentru România e departe de realizat.

Preşedintele CJ Suceava a spus că a văzut conceptul de dezvoltare şi crede că parcul de distracţii de la Păltinoasa ar putea fie făcut pe o filozofie de adresabilitate de tipul Legoland.

Nechifor a condus, săptămâna trecută, o delegaţie formată din 20 de primari şi patru consilieri judeţeni în regiunea germană Schwaben, cu care Suceava colaborează din 1997, pentru preluarea experienţei germane atât în administraţia locală şi regională cât şi în implementarea de proiecte cu finanţare europeană.

În cadrul acestei vizite, împreună cu preşedintele regiunii germane Schwaben, va avea o întâlnire cu reprezentanţii firmei care gestionează parcul de distracţii Legoland, situat în localitatea Gunzburg din această regiune.

Consiliul Judeţean Suceava deţine o suprafaţă de 97 de hectare într-o zonă împădurită, pe locul unei foste unităţi militare unde a funcţionat un depozit de armament în localitatea Păltinoasa şi doreşte să amenajeze un parc de distracţii, de aventură şi safari.

Potrivit unui proiect prezentat de preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, actualele facilităţi existente, clădirile, dar şi linia de cale ferată îngustă vor fi modernizate şi integrate în noul concept de parc de aventură, care va include o zonă pentru copii, river rafting, tiroliană, paint ball, turism extrem, dar şi o zonă de safari cu animale, aclimatizate zonei, care vor trăi în semi-libertate.

 În acest parc urmează să fie amenajate structuri de cazare şi de alimentaţie publică, un amfiteatru cu scenă pentru spectacole tematice, replica unui sat bucovinean unde turiştii vor putea vedea o parte din meseriile tradiţionale şi diverse obiceiuri.


Intră acum și în grupul de