Alti 13 000 de pensionari suceveni au cumparat medicamente compensate 90%


Intră acum și în grupul de

Presedintele –director general al CJAS Suceava, Dorin Stanescu a apreciat, marti, intr-o conferinta de presa ca acest program social se deruleaza normal in judetul Suceava si acopera o mare parte din necesarul de medicamente al populatiei .El a spus ca nu s-au semnalat probleme deosebite in derularea acestui program , existind doar unele mici neintelegeri din partea unor beneficiari ai programului care erau nedumeriti de ce au platit, diferenta de 10% , intr-o luna mai putin , iar in alta mai mult, in conditiile in care medicul de familie le-a schimbat medicatia.

Stanescu a facut un apel catre medicii de familie si farmacisti pentru a le explica mai bine si a da mai multe lamuriri pacientilor cu privire la conditiile derularii acestui program.

Bugetul repartizat CJAS Suceava pentru programul privind compensarea in proportie de 90% a medicamentelor acordate pensionarilor in tratamentul ambulatoriu este de 56,77 miliarde de lei, din care pentru lunile august si septembrie este de 18,27 miliarde de lei.

Pina la data de 15 septembrie 2004, valoarea totala consumata pentru derularea acestui program a fost de 9,639 miliarde de lei, adica 51% din bugetul alocat lunilor august si septembrie.

In primele doua saptamini ale lunii septembrie, in judetul Suceava au fost onorate 13 147 de retete compensate in proportie de 90% pentru un numar de 12 960 de beneficiari, in valoare de 5,609 miliarde de lei.Valoarea medie a unei retete fiind de 427 000 de lei.

In judetul Suceava se inregistreaza un numar de 192 373 de pensionari cu pensia mai mica de 6 milioane de lei, din care 70 269 de pensioanari provin din zona Sucevei.


Intră acum și în grupul de