Blocada 2014: Politisti din Bistrita Nasaud delegati in Suceava pentru sprijinirea unor actiuni complexe


Intră acum și în grupul de

În vederea creşterii gradului de siguranţă a cetăţeanului, pentru prevenirea şi descurajarea fenomenului infracţional, la nivel naţional, şeful Poliţiei Române, chestor general Petre Tobă a dispus organizarea acţiunii BLOCADA 2014, în perioada 16 – 19 iulie 2014, iar în judeţul Suceava şi pe raza de competenţă a Serviciului Poliţie Transporturi Suceava, se desfăşoară acţiuni în sistem integrat fiind folosite efective sporite din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, poliţie transporturi, operaţiuni speciale, crimă organizată, acţiuni speciale, precum şi din cadrul structurii arme, explozivi, substanţe periculoase.

Potrivit IPJ Suceava, având în vedere amploarea acţiunilor şi specificul judeţului vor fi delegaţi încă 8 poliţişti cu 4 autospeciale din cadrul IPJ Bistriţa-Năsăud.

politisti

 În prima zi a acţiunii (16 iulie 2014), la nivelul judeţului au acţionat 276 de poliţişti, fiind desfăşurate 28 de acţiuni punctuale. Au fost constatate 15 infracţiuni, din care 4 de natură judiciară, 7 economice, 3 la regimul circulaţiei rutier şi 1 la regimul armelor şi muniţiilor.

În urma acţiunilor desfăşurate, 23 de persoane sunt cercetate penal de către poliţişti pentru săvârşirea de infracţiuni.

Au fost organizate 20 de filtre rutiere, fiind reţinute 9 permise de conducere  şi 6 certificate de înmatriculare. A fost confiscată o armă neletală şi 24 bucăţi muniţie.

Totodată, s-a înregistrat un dosar penal privind o societate din Rădăuţi ce are ca principal obiect de activitate panificaţia, administratorul si alte doua persoane fiind  cercetate  pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscala constând în aceea că acesta nu a înregistrat în evidenţele contabile ale societăţii în totalitate operaţiunile derulate cu produse de panificaţie.

     Au fost ridicate documentele contabile ale societăţii urmând a fi continuate verificările şi cercetările împreună cu inspectorii fiscali pentru a stabili întregul prejudiciu creat bugetului de stat si tragerea la răspundere a tuturor persoanelor implicate.

Poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Suceava împreună cu lucrătorii Serviciului Teritorial de Frontieră Suceava şi Biroul Vamal Dorneşti au efectuat un control în trenul internaţional Moscova – Sofia  la intrare în ţară în Staţia C.F. Vicşani ( Punctul de trecere de frontieră Vicşani ) , ocazie cu care au descoperit asupra lui K. Seak din Republica Korea, ţigarete de contrabandă cu timbru Ucraina.

      A fost depistat în trafic pe DJ208A în localitatea Bosanci autoutilitara proprietatea unei societăţi din oraşul Liteni, jud. Suceava, care transporta agregate de balastieră fără a deţine copia conformă a licenţei de transport pentru auto în cauză. A fost sancţionat reprezentantul societăţii cu amendă în valoare de 9000 lei, şi s-a suspendat dreptul de utilizare a autovehiculului pentru o perioadă de 6 luni.


Intră acum și în grupul de