Alianta D.A. sprijina moral jurnalistii care au denuntat presiunile puterii


Intră acum și în grupul de

Exemplele pe care ni le-au oferit, in ultima perioada, doua dintre cotidianele independente din tara sunt revelatoare pentru eforturile pe care reprezentantii presei sunt nevoiti sa le faca pentru a-si practica meseria cu obiectivitate. Sustinem fara rezerve toate aceste demersuri, pentru ca ele sunt puse exclusiv in slujba publicului, nu a partidelor politice, oricare ar fi acestea, se arata intr-un comunicat semnat de vicepresedintele PNL Calin Popescu Tariceanu.

„Presa romaneasca traverseaza acum, in timpul mandatului PSD, cea mai neagra perioada de dupa 1989. Actuala putere a dat dovada de o indarjire iesita din comun in ceea ce priveste subordonarea prin orice mijloace a institutiilor de media, calcand in picioare atat libertatea de exprimare, cat si dreptul cetatenilor de a fi informati in mod corect si obiectiv. Mijloacele folosite de putere pentru a-si asigura controlul asupra presei sunt bine cunoscute. De la alocarea contractelor de publicitate in functie de obedienta institutiilor de media si pana la transformarea patronatelor in instrument de presiune asupra jurnalistilor independenti, Guvernul PSD a recurs la aproape orice pentru a pune botnita presei. Este de asteptat ca efortul demonic al PSD de a suprima libertatea de exprimare sa fie consemnat in Raportul de tara din acest an, punand sub semnul intrebarii indeplinirea criteriului politic de integrare – cel mai important dintre criteriile de la Copenhaga. Romania va plati din nou pentru iresponsabilitatea Guvernului condus de Adrian Nastase”,se arata in comunicat .

Totodata, Alianta D.A. PNL – PD considera ca libertatea presei si independenta jurnalistilor sunt conditii sine qua non ale unui regim democratic. „Ele nu sunt nici facultative, nici negociabile. Nu putem accepta ca un Executiv inca fidel vechilor mentalitati totalitare sa transforme Romania intr-o democratie de vitrina. Ne-am adresat opiniei publice internationale si reprezentantilor institutiilor europene ori de cate ori am considerat ca libertatea presei este incalcata de actuala putere. Opacitatea PSD in fata tuturor avertismentelor primite ne face sa credem ca acest comportament abuziv al sau nu are nici un fel de remediu”, se precizeaza in comunicat.


Intră acum și în grupul de