A fost infiintata prima asociatie de psihiatrie sociala din Romania


Intră acum și în grupul de

Potrivit actului constitutiv, APSR a fost infiintata pentru a pregati, promova si implementa , la toate nivelurile, proiecte pentru sustinerea asistentei psihiatrice comunitare a persoanelor cu probleme de sanatate mintala din Romania si de a obtine finantari interne si externe pentru derularea acestora.

Paziuc a spus ca Asociatia de Psihiatrie Sociala din Romania este o organizatie profesionala, non –guvernamentala , care are ca obiective schimbarea opticii societatii asupra conceptului de boala mintala, stimularea reintegrarii in societate si familie , recuperarea psihica si ajutorarea persoanelor cu probleme de sanatate mintala. Alexadru Paziuc a mentionat ca „parintele psihiatriei sociale” Joshua Brerer s-a nascut in Bucovina.

„Este pacat ca o idee care a plecat acum 40 de ani din Bucovina sa nu aiba o continuare si o materializare pe aceste meleaguri in secolul XXI”, a mai spus Paziuc.

Presedintele Asociatiei de Psihiatrie Sociala a subliniat ca aceasta organizatie va milita pentru adoptarea unei legislatii care sa sprijine persoanele cu probleme de sanatate mintala si si-a propus sa participe la elaborarea si imbunatatirea continua a acesteia in conformitate cu cerintele comunitare.

Totodata, APSR are ca obiectiv pregatirea profesionala a persoanelor implicate in asistenta psihiatrica comunitara, promovarea unor structuri organizatorice de asistenta psihiatrica comunitara , sprijinirea initiativelor si parteneriatelor publice la nivel local, national si international, dar si promovarea cercetarii stiintifice si aplicative in acest domeniu.


Intră acum și în grupul de