Acasă Actualitate FOTO Fostul sef al SPF Siret, Nelu Fediuc, retinut pentru luare de...

FOTO Fostul sef al SPF Siret, Nelu Fediuc, retinut pentru luare de mita si influentarea declaratiilor


Intră acum și în grupul de

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând din 19.07.2014, ora 02:00, până în 20.07.2014, ora 02:00, a lui Nelu Fediuc, fostul şef al Sectorului Poliției de Frontieră Siret. Acesta este acuzat de luare de mită, în formă continuată şi influențarea declarațiilor.

Procurorii DNA arată în ordonanța de reținere că au date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă potrivit căreia, în perioada 2008-2012, Nelu Fediuc, în virtutea atribuțiilor de serviciu a asigurat protecție în Vama Siret pentru mai multe persoane care tranzitau țigări prin punctul vamal, peste plafonul legal admis de lege, și cu sustragerea de la plata taxelor vamale.



Nelu Fediuc DNA

„Pentru a beneficia de această „protecție”, persoanele respective trebuiau să achite câte o taxă lunară care a fost stabilită, inițial la suma de 200 de dolari/lunar, după care a fost mărită până la 500 – 1.000 euro/lunar, la cererea expresă a inculpatului Fediuc Nelu”, precizează procurorii.

În schimbul aceleiași „protecții”, în intervalul februarie – august 2008, Fediuc ar fi beneficiat și de favoruri sexuale din partea unei martore denunțătoare.

 

Procurorii mai arată că în perioada lunii septembrie 2008, inculpatul Fediuc a încercat să determine aceeași martoră denunțătoare, să-și retragă denunțul formulat împotriva lui, în dosarul pentru care a fost trimis în judecată, oferindu-i în schimb suma de 12.000 euro, pe care aceasta a refuzat-o.

De asemenea, în perioada iunie – 07 iulie 014, prin intermediul inculpatului Gheorghe Robu, trimis în judecată în același dosar, pentru infracțiuni de corupție, a încercat să determine un alt martor denunțător prin metode de intimidare, să-și retragă denunțul formulat în împotriva sa, a altor vameși și ofițeri de poliție de frontieră.

Citeste şi: https://www.newsbucovina.ro/actualitate/104966/seful-spp-suceava-a-fost-retinut-de-dna-suceava-alaturi-de-un-camatar-el-e-acuzat-ca-cerea-taxa-de-protectie-si-trafic-de-influenta

 

https://www.newsbucovina.ro/actualitate/104962/inspectorul-vamal-gheorghe-robu-din-vama-siret-acuzat-de-influentarea-declaratiilor-si-pus-de-dna-sub-control-judiciar


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version