Un biciclist ce circula pe contrasens pe un drum comunal din Veresti a fost accidentat mortal


Intră acum și în grupul de

Ziua de Sf. Ilie a fost fatală pentru un bărbat în vârstă de 46 de ani în timp ce se deplasa pe un drum din Verești pe bicicletă, a anunțat Inspectoratul de Poliție Suceava.

biciclist

În jurul orei 16.00, biciclistul se deplasa pe contrasens pe drumul comunal 66, iar în momentul în care dorit să revină pe banda de mers și să efectueze un viraj la dreapta nu s-a asigurat. Din această cauză, într-un moment de neatenție, a fost acroșat de un autoturism condus de un localnic de 34 de ani ce se deplasa în aceeași direcție de mers, regulamentar. Impactul cu mașina a fost fatal pentru biciclist, decesul survenind și din lipsa folosirii unei căști de protecție.

În urma anchetei efectuate de către polițiști, s-a stabilit că șoferul autoturismului nu se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Tot în aceeași zi, câteva ore mai târziu, un biciclist a accidentat un pieton angajat în traversarea unei străzi din localitatea Ilișești. De această dată, bărbatul de 28 de ani din municipiul Suceava, în timp ce se deplasa dinspre Gura Humorului spre Suceava, pe bicicletă, a lovit un cetățean de 32 de ani din Ilișești ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. Pietonul dorea să traverseze partea carosabilă printr-un loc nepermis, fapt ce a dus la accidentarea sa.

Testați cu aparatul etilotest de către polițiști, s-a constatat că biciclistul avea o îmbibație alcoolică de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în cazul biciclistului rezultatul a fost negativ.


Intră acum și în grupul de