La USV a inceput scoala de vara pe tema dezvoltarii turismului


Intră acum și în grupul de

În această săptămână, Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava este gazda unui program intensiv de pregătire practică, „Hospitality International Summer School”, adresat în principal studenților, masteranzilor, dar și celor interesaţi de dezvoltarea carierei în domeniul industriei ospitalităţii.

studenti USV

Obiectivul principal al programului  este cel de dezvoltare a competenţelor şi abilităţilor practice necesare specialiştilor din domeniul industriei ospitalităţii. Prin conţinutul şi structura sa, programul creează oportunitatea participanţilor de a cunoaşte ultimele tendinţe ale domeniului din perspectiva schimbărilor economice, tehnologice, de mediu şi sociale înregistrate la nivel internaţional şi european.

Prof. univ. dr. Carmen Năstase, decan al Facultății de Științe Economice și Administrație Publică, a declarat pentu NewsBucovina că acesta este primul proiect derulat pe cont propriu de facultatea pe care o conduce și se află la ediția a doua, iar tematica din acest an este „Stakeholderii Industriei Ospitalităţii: influenţe şi perspective”.

Aceasta a mai precizat că numărul de participanți este unul restrâns, aproximativ 30, fiind un program intensiv de 63 de ore, din care 20 de ore de cursuri, 10 ore pentru seminarii și lucrări practice, 24 de ore sunt alocate studiului individual, iar 9 ore sunt pentru portofoliului de proiecte.

Cu ajutorul invitaților, profesioniști din domeniul turismului, precum Cris Micuţ, reprezentant al Trend Hospitality (cea mai importantă companie de management şi consultanţă în industria ospitalităţii din România), Doina Grigoraş, reprezentant Tez Tour (una dintre cele mai mari companii în domeniul vacanţelor şi călătoriilor), Sergiu Sarasan, manager IATA (International Air Transport Association) și Călin Ilie, general manager la Hotel Ibis, „studenții vor lucra pe studii de caz, vor avea de făcut proiecte pe care le vor prezenta în ultima zi a școlii de vară, duminică”, a menționat Carmen Năstase.

Pe lângă cursurile, seminariile și lucrările practice, participanții vor avea ocazia de a face vizite de studiu în Bucovina pentru activităţi culturale şi de socializare.

La finalul proiectului, toți cei înscriși vor primi diplome de participare.

Programul este organizat de Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava în parteneriat cu Universitatea Româno-Americană București prin Facultatea de Business și Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca. Coordonatorii programului sunt prof. univ. dr. Daniela Firoiu de la Universitatea Româno-Americană, București, prof. univ. dr. Smaranda Cosma de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și prof. univ. dr. Carmen Năstase de la Universitatea Ștefan cel Mare, Suceava.


Intră acum și în grupul de