UPDATE Nelu Fediuc afla astazi daca ramane in arest preventiv


Intră acum și în grupul de

UPDATE: Curtea de Apel Suceava urmează se se pronunţe în cursul zilei de joi privind contestaţia formulată de Nelu Fediuc la decizia judecătorului de drepturi şi libertăţi al Tribunalului Suceava care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Şedinţa de judecată, care a fost nepublică,  în camera de consiliu, a durat aproximativ cinci ore, avocatul lui Fediuc,  Daniel Ionaşcu, încercând prin pledoarie să convingă judecătorul de drepturi şi libertăţi din Curtea de Apel Suceava de faptul că clientul său poate fi cercetat în stare de libertate.

Fostul şef al Poliţiei de Frontieră Siret, comisarul şef  Nelu Fediuc, află astăzi dacă va rămâne în arest preventiv.

Curtea de Apel Suceava va judeca, miercuri, contestaţia depusă de Nelu Fediuc faţă de decizia de sâmbătă a Tribunalului Suceava care a dispus cercetarea acestuia în stare de arest preventiv pentru 30 de zile.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava au dispus sâmbătă punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea lui Nelu Fediuc, fostul şef al Sectorului Poliției de Frontieră Siret. Acesta este acuzat de luare de mită, în formă continuată şi influențarea declarațiilor. Ulterior, el a fost prezentat în faţa instanţei care a admis cererea procurorilor de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 nelu fediuc dna

Procurorii DNA arată în ordonanța de reținere că au date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă potrivit căreia, în perioada 2008-2012, Nelu Fediuc, în virtutea atribuțiilor de serviciu a asigurat protecție în Vama Siret pentru mai multe persoane care tranzitau țigări prin punctul vamal, peste plafonul legal admis de lege, și cu sustragerea de la plata taxelor vamale.

 

 


Intră acum și în grupul de