Din fonduri elvetiene se cumpara zece biciclete electrice pentru politistii locali suceveni si 11 autoturisme electrice la Primaria Suceava


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că Ministerul Finanţelor Publice, prin Unitatea Naţională de Coordonare a transmis Primăriei decizia Secretariatului de Stat pentru afaceri Economice din cadrul Consiliului Federal Elveţian prin care a fost aprobat proiectul „Electromobilitate-vehicule electrice pentru o municipalitate verde” depus de Primăria Suceava prin Programul de Cooperare Elvenţiano-Român vizând reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene extinse.

Primarul a spus că acesta este cel de-al doilea proiect cu fonduri elveţiene care va fi finanţat în municipiul Suceava după cel de modernizare a iluminatului public din municipiu.

03-biciclete-electrice-politie-6

Bugetul acestui proiect este de 2,5 milioane de euro, din care contribuţia elveţiană este de 2,28 milioane de euro.

Astfel, în următoarele 24 de luni urmează să fie achiziţionate de vehicule electrice pentru dotarea parcului auto al municipiului Suceava, între care 11 autoturisme, două furgonete, o automăturătoare şi o autocisternă.

Tot prin proiect se  vor construi 14 de puncte de încărcare standard şi tot atâtea pentru încărcare rapidă şi se vor amenaja 56 de locuri de parcare pentru vehicule electrice.

Ion Lungu a anunţat că faţă de proiectul iniţial, a fost inclusă şi achiziţionare de zece biciclete electrice şi a sistemului de încărcare cu panouri fotovoltaice de 5kw.

Primarul a arătat că bicicletele vor fi pentru poliţiştii locali care să aibă mijloace cu care să se deplaseze prin oraş. El a menţionat că bicicletele vor fi inscripţionate şi ar putea să fie dotate şi cu girofar.

Ion Lungu a mai declarat că foarte important este că din fondurile alocate prin proiect, o sumă de 225.000 de lei este destinată elaborării unei documentaţii tehnice şi economice pentru ca municipalitatea să depună pe finanţarea 2014-2020 la Uniunea Europeană proiectul de 18,5 milioane de euro pentru achiziţionarea unui număr de 40 de autobuze electrice.

 

Primarul Sucevei a subliniat că prin proiectele cu finanţare elveţiană se promovează oraşul Suceava ca oraş verde şi că prin proiectul de achiziţie a vehiculelor electrice, municipiul Suceava va fi primul oraş din România care va implementa conceptul de electromobilitate cu vehicule electrice şi puncte de încărcare.

 


Intră acum și în grupul de