PDL e pregatit de fuziunea cu PNL si de campania pentru prezidentiale

Vicepreședintele PDL pe regiunea de NE, deputatul de Suceava, Ioan Bălan a anunțat miercuri că în ce privește fuziunea dintre PDL si PNL lucrurile ”sunt tranșate și sunt în regulă” și că se aștaptă lucrările de la finele săptămânii ale Conveniei Naționale a partidului.

 

Parlamentarul sucevean a atras atenția că mai sunt colegi care produc „teme perturbatoare în procesul de fuziune”, cum ar fi introducerea în măsurătorile sociologice pentru desemnarea candidatului comun PNL-PDL şi a altor nume din partea PDL, deşi PDL şi-a decis prin proceduri interne candidatul care este Cătălin Predoiu.

ioan balan 3

 

”PDL şi-a decis candidatul prin proceduri interne şi acesta este Cătălin Predoiu. Este şi firesc ca noi, cei din PDL, să ne dorim din tot sufletul să-l avem candidat comun pe Cătălin Predoiu. Aşteptăm rezultatul studiului şi noi, PDL, îl vom susţine pe cel care are cele mai mari şanse să îl învingă în alegeri pe Victor Ponta”, a subliniat deputatul Ioan Bălan.

El a specificat faptul că prima probă comună de lucru va fi strângerea de semnături pentru candidatul care va fi desemnat pentru alegerile prezidentiale.

„Ne propunem strângerea a două milioane de semnături care se va face sub sigla Alianţei Creştin Liberale PNL-PDL, care este alianţa dreptei la alegerile prezidenţiale”, a adăugat Bălan.

El a mai spus că semnalul dat în Colegiul Director al PDL prin votarea cu unanimitate a fuziunii cu PNL, incluzând şi denumirea de PNL a noului partid, arată dorinţa democrat-liberalilor de a face un partid mare de centru-dreapta în contrapondere la PSD.

PSD criticat dur pentru măsurile exclusiv populiste pe care le adopta

Ioan Bălan este de părere că PSD nu reuşeşte să adune suficienţi susţinători și acest lucru este dovedit de modul în care acţionează, fiind dispus la minciuni, la promisiuni fără acoperire bugetară şi chiar la ”revărsarea cornului abundenţei socialiste de la 1 septembrie”.

„Modul în care acţionează PSD arată disperarea că eşecul guvernării şi al promisiunilor neonorate este factorul care va determina electoratul să voteze candidatul dreptei. Sunt convins că seriozitatea şi pragmatismul candidatului nostru va fi de succes şi determinantă în a câştiga alegerile”, a mai spus Ioan Bălan.

ioan balan

El a explicat că PSD nu va putea ascunde realitatea, şi că în locul celor un milion de noi locuri de muncă promise a generat şomaj sau că oamenii de afaceri nu văd presiunea pe care guvernul socialist o pune pe ei în fiecare zi.

„Guvernul a arătat că este incapabil să dezvolte măsuri coerente şi sustenabile în politica fiscală, culminând cu legislaţia fiscală haotică şi fără rezultate în buget”, a mai spus Bălan care a adăugat la final că guvernul condus de Victor Ponta a arătat că nu poate să adopte măsuri care să ducă la creşterea reală a nivelului de trai, fiind doar tributar sprijinului baronilor locali care pun o puternică presiune în preajma alegerilor prezidenţiale și care vor continua să facă acest lucru ori de câte ori vor avea ocazia.