Intră acum și în grupul de
Conducerea Direcției Silvice Suceava a anunțat că intenționează să vândă fructele de pădure pe care le recoltează din pădurile ce le administrează în judetul Suceava sub brand propriu.
Managerul general al DS, Sorin Ciobanu a explicat joi că Direcţia Silvică Suceava a iniţiat demersurile specifice pentru certificarea bio a fructelor de pădure pe care le valorifică din pădurile pe care le administrează şi vrea să le vândă sub brand propriu, fiind obţinut avizul Comisiei pentru Ocrotirea Monumentelor Naturii a Academiei Române.
Sorin Ciobanu a declarat că unitatea pe care o conduce recoltează fructe de pădure din flora spontană din pădurile pe care le administrează, iar fructele sunt adunate de culegători locali, din zonele de munte şi de deal.
El a menţionat că fructele culese sunt sortate şi prelucrate la centrul de fructe din Sadova, unde sunt refrigerate sau congelate, apoi ambalate şi vândute procesatorilor din Europa.
Din punctul de vedere al conducerii Direcției recoltarea şi valorificarea fructelor de pădure poate deveni un brand local al Bucovinei întrucât toate operaţiunile desfăşurate, de la cules la expediţie, se realizează pe plan local.
Sorin Ciobanu a mai spus că Direcția a iniţiat demersuri pentru implementarea certificării „Bio” pentru fructele de pădure întrucât acestea sunt culese din zone în care influenţa poluării sau a substanţelor chimice este resimţită puţin sau deloc.
„În vederea recoltării fructelor de pădure din fondul forestier administrat de Direcţia Silvică Suceava a fost obţinut şi avizul Comisiei pentru Ocrotirea Monumentelor Naturii a Academiei Române”, a precizat Sorin Ciobanu care a mai adăugat că în acest an DS Suceava şi-a propus să vândă 140 de tone de fructe de pădure din care 40 de tone de afine, 80 de tone de zmeură şi 20 de tone de măcieşe către partenerii tradiţionali din România şi străinătate.
Ciobanu a mai spus că preţul mediu este de 1.800 de euro/tonă la afine şi de 1.846 de euro/tonă la zmeură iar pentru măcieşe urmând să fie încheiate contractele în toamnă, când vor fi recoltate.
Intră acum și în grupul de