Minora de 16 ani, batuta si amenintata cu moartea, de sotul ei de 29 de ani


Intră acum și în grupul de

O tânără de 16 ani din orașul Liteni a anunțat vineri noaptea poliția despre faptul că soțul ei, în vârstă de 29 de ani, are un comportament agresiv față de ea și de fiica lor de 3 luni. Bătută și amenințată cu moartea, având semne vizibile de violență în zona feței, fata a explicat polițiștilor că a fost nevoită să fugă de acasă, la locuința păriților ei.

bataie

La solicitarea tinerei, poliţiştii au pătruns în forţă în locuinţa acesteia, însă nici soțul și nici bebelușul de 3 luni nu au fost găsiţi. O altă echipă de poliţişti l-a identificat pe bărbat la o locuinţă învecinată unde era ascuns într-o cameră, împreună cu fiica acestuia. Bărbatul s-a manifestat agresiv, adresând injurii, astfel că a fost imobilizat prin folosirea forţei şi aplicarea cătuşelor şi condus la sediul Poliţiei Oraşului Liteni.

Copilul a fost încredințat mamei sale, iar bărbatului i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea  infracţiunilor de „lovire sau alte violenţe” şi „ameninţare”.

Examinată medico-legal, tânăra mamă a suferit leziuni la nivelul capului şi toracelui și necesită pentru vindecare între 7 și 9 zile îngrijiri medicale.

Polițiștii au emis o ordonanţă de reţinere pentru o perioadă de 24 ore faţă de soțul agresiv, acesta fiind introdus în Arestul Preventiv al I.P.J. Suceava, urmând a fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii au atras atenţia că vor manifesta rigurozitate maximă în aplicarea legii, astfel de cazuri în care dezvoltarea fizică şi psihică a minorilor este pusă în primejdie nefiind tolerate. De asemenea, ei atenţionează celor care consumă alcool frecvent şi au un comportament violent în familie, că în astfel de cazuri poliţiştii nu vor ezita să dispună toate măsurile preventive, inclusiv cele privative de libertate pentru agresori.


Intră acum și în grupul de