Spectacol de lasere si flacari la festivitatea de deschidere a Olimpiadei Internationale de Astronomie si Astrofizica de la Suceava FOTO VIDEO


Intră acum și în grupul de

Un impresionant spectacol de lasere şi flăcări a închis, sâmbătă seara, festivitatea oficială de deschidere a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică de la Suceava.

Acest spectacol, desfăşurat în şanţul de apărare al Cetăţii de Scaun, a fost aplaudat de sutele de participanţi din cele 37 de ţări prezente la manifestare.

La deschiderea oficială organizată în curtea interioară a Cetăţii de Scaun a Sucevei au participat, pe lângă oficialii Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică, ministrul delegat pentru învăţământ superior şi cercetare, Mihnea Costoiu, care a avut neşansa ca în timpul discursului său să înceapă ploaia.

Costoiu Dimian

Şi discursul preşedintelui CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a fost ţinut tot în ploaie, acesta urând participanţilor să aibă pe parcursul competiţiei cer senin.

Ploaia s-a încheiat după ce a rostit discursul de deschidere şi prefectul de Suceava, Florin Sinescu.

După defilarea echipajelor din cele 37 de ţări, participanţii la această olimpiadă au asistat la un spectacol în care au evoluat orchestra Liceului de Artă „Ciprian Porumbescu”, un grup de dans de la Palatul Copiilor, grupul folcloric din Bălcăuţi, dar şi alţi elevi care au interpretat diverse cântece din repertoriul naţional şi internaţional.

Festivitatea oficială de deschidere a OIAA Suceava 2014 s-a terminat cu un spectacol de lasere şi flăcări.


Intră acum și în grupul de