Guvernul a stabilit masurile tehnice pentru desfasurarea alegerilor generale


Intră acum și în grupul de

– stabilirea cheltuielilor cu alegerile;
– Programul calendaristic de realizarea a actiunilor privitoare la alegeri;
– aprobarea modelelor pentru stampilele si formularele ce vor fi folosite in procesul electoral, prevazute de art. 119 din Legea. 373/2004;
– aprobarea modelului timbrului autocolant; se arata intr-un comunicat al Guvernului

Astfel, a fost stabilit un program de masuri ce trebuie intreprinse de autoritatile administratiei publice, de alte autoritati precum si de partidele politice, aliantele politice, aliantele electorale si de candidati, structurat in ordine cronologica.

Au fost stabilite:
– modelul stampilelor pentru Biroul Electoral Central, biroul electoral de circumscriptie, oficiile electorale,
– modelul copiei de pe lista electorala permanenta, modelul listei electorale speciale, al listei sustinatorilor;
– modelul listei membrilor organizatiei cetatenilor apartinand minoritatilor nationale, ce vor fi folosite pentru alegerea Camerei Deputatilor, a Senatului si a Presedintelui Romaniei in anul 2004.

De asemenea s-a stabilit modelul timbrului autocolant, conditiile de tiparire, de gestionare si de utilizare a acestuia.

Referitor la cheltuielile ce vor fi facute la alegerile parlamentare si prezidentiale, au fost elaborate, in principal, norme referitoare la:
– cheltuieli pentru prelucrarea si centralizarea rezultatelor votarii;
– cheltuielile privind organizarea birourilor electorale;
– nivelul indemnizatiilor pe zi de activitate pentru personalul implicat in procesul electoral.

Hartia necesara pentru tiparirea buletinelor de vot si a celorlalte formulare se achizitioneaza de catre Ministerul Administratiei si Internelor, cu plata acesteia la 90 de zile din momentul ridicarii de la Administratia Nationala a Rezervelor de Stat.

Pentru acoperirea cheltuielilor ce vor fi facute cu organizarea sectiilor de votare din strainatate, precum si cu organizarea alegerilor la ambasadele si oficiile consulare ale Romaniei, a fost suplimentat bugetul Ministerului Afacerilor Externe.

Efectuarea cheltuielilor pentru organizarea si desfasurarea alegerilor pentru Camera Deputatilor, Senat si Presedintele Romaniei din anul 2004 se realizeaza de catre ordonatorii de credite cu informarea periodica a Comisiei pentru transparenta, care se compune din cate un reprezentant al partidelor politice parlamentare, din 2 reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale si din 2 reprezentanti ai Clubului Roman de Presa.


Intră acum și în grupul de