Doar 65 de posturi din cele 91 posturi titularizabile s-au ocupat in judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Doar 65 de posturi vacante din învăţământul preuniversitar sucevean din totalul celor 91 de posturi titularizabile au fost repartizate cadrelor didactice, în şedinţa publică din data de 31 iulie, iar alte 172 de posturi vacante, cu o viabilitate mai mică de patru ani, din totalul celor 427, au fost repartizate, în şedinţele publice organizate în 4-5 august.

Potrivit ISJ Suceava, în data de 31 iulie, a fost organizată şedinţă publică pentru repartizarea posturilor vacante titularizabile, în cadrul căreia au fost repartizate 65 de posturi vacante din învăţământul preuniversitar sucevean, care au o viabilitate mai mare de patru ani, cadrele didactice urmând să fie angajate cu contract pe perioadă nedeterminată.

Astfel, din totalul celor 65 de posturi cu viabilitate mai mare de patru ani, 11 posturi au fost repartizate unor cadre didactice care predau matematica, alte 11 unor educatori, institutori sau profesori pentru învăţământul preşcolar, 10 pentru învăţători, şapte pentru profesori de educaţie fizică şi sport, şase pentru cadre didactice care predau în învăţământul special, patru pentru profesori de biologie, câte trei pentru profesori ce predau istoria şi limba română, etc.

În prima etapă a repartizării, în şedinţă publică organizată în 31 iulie, au fost repartizaţi candidaţii care au obţinut cel puţin media de repartizare şapte la concursul de titularizare din sesiunea 2014, în ordinea descrescătoare a mediilor, pe posturile vacante/catedrele vacante publicate, în vederea angajării pe perioadă nedeterminată.

inaug scoala Poiana Micului 7

În judeţul Suceava sunt 91 de posturi vacante titularizabile, iar dintre acestea doar 65 au fost ocupate în şedinţa publică din 31 iulie, restul urmând să fie repartizate în alte etape, conform metodologiei.

Sursa citată precizează că în zilele de 4 şi 5 august s-au desfăşurat şedinţele publice în cadrul cărora au fost repartizate 172 de posturi cu viabilitate mai mică de patru ani, din totalul celor 427 de posturi vacante. Astfel,  din cele 172 de posturi repartizate, cele mai multe, 42, au fost ocupate de învăţători, 27 de educatori, 13 de profesori de matematică, câte 12 posturi au fost ocupate de cadre didactice ce predau în învăţământul special, dar şi de profesori ce predau religia ortodoxă, iar 10 posturi au fost repartizate unor cadre didactice ce predau limba engleză, etc.

În a doua etapă a repartizării, în şedinţă publică, organizată în data de 4 şi 5 august, au fost repartizaţi candidaţii care au obţinut cel puţin media de repartizare cinci la concursul de titularizare din 2014, în ordinea descrescătoare a mediilor, pe posturile vacante/catedrelor vacante publicate, în vederea angajării pe perioadă determinată.

În judeţul Suceava sunt 427 de posturi vacante cu viabilitate mai mică de patru ani, iar dintre acestea doar 172 au fost repartizate în şedinţele publice din 4 şi 5 august 2014.

 


Intră acum și în grupul de