Interviu cu suceveanca Iuliana Dumbrava, Miss Litoral 2014: „Sunt sigura ca voi ramane o fata modesta, constienta atat de calitatile, cat si de defectele mele!”


Intră acum și în grupul de

Suceveanca Iuliana Dumbravă,  desemnată  la finele lunii trecute Miss Litoral 2014, este o tânără foarte modestă, care a muncit mult pentru a ajunge pe podiumul competiției de la Mamaia, la numai câteva luni după ce a intrat în lumea modelingului.

Iuliana are 20 de ani, este din localitatea Grămești, județul Suceava, şi în prezent, urmează cursurile Facultăţii de Geografie din cadrul Universităţii București.

Bucuria câştigării marelui premiu i-a fost întunecată însă de cumplita veste a morţii tatălui său.

Iuliana Dumbrava

NewsBucovina: Ce înseamnă pentru tine câștigarea titlului de Miss Litoral?

Iuliana Dumbravă: Câștigarea titlului de Miss Litoral mi-a deschis noi orizonturi, noi portițe de care probabil aș putea profita în viață. Am fost plăcut surprinsă când mi-am auzit numele strigat pentru premiul cel mare, nu mă așteptam, iar primul gând după ce am primit coronița a fost „Doamne, ce mândri vor fi părinții mei”. Odată cu câștigarea acestui premiu am avut și oportunitatea de a întâlni oameni noi care m-au apreciat și m-au încurajat, oameni care au crezut în mine și m-au sfătuit. Într-adevăr, titlul de miss mi-a dat mai multă încredere în mine și mai mult curaj pe viitor, însă sunt sigură că voi rămâne o fată modestă, conștientă atât de calitățile, cât și de defectele mele!

NB: De ce crezi că juriul te-a preferat pe tine în faţa celorlalte concurente?

ID: Probabil am avut mai multă carismă sau ceva mai deosebit le-a plăcut la mine. Țin să menționez că toate fetele au fost extraordinar de frumoase, mai ales moldovencele.

NB: Care au fost probele de concurs?

ID: Au fost două probe, una a costumelor de baie și alta a rochiilor de seară.

NB: Cum ai decis să participi la acest concurs?

ID: Inițial, am fost influențată puțin. Mi s-a spus să particip, dar eram sceptică pentru că niciodată nu m-am considerat o fată extraordinar de frumoasă.

NB: Ai simţit vreo schimbare în atitudinea cunoscuţilor faţă de tine după ce ai câştigat?

ID: Am simțit o schimbare. Unii mă apreciază și mă felicită, iar alții sunt critici… nu pot să plac tuturor! Prietenii mei s-au bucurat pentru mine și mi-au trimis mesaje și felicitari, m-au încurajat să merg mai departe. Nu mi s-au spus direct criticile, dar am aflat că unii au fost mai cârcotași. Fiecare cu părerea sa.

NB: S-a scris depre tine că ai fost favorita lui Cătălin Botezatu. Ce părere ai despre acest lucru?

ID: Cătălin Botezatu nu a influentat juriul. El a fost obiectiv cu toate fetele, așa cum a colaborat cu mine a colaborat și cu celelalte fete. La concurs a participat și o fostă concurentă Next Top Model, cu mai multă experiență, și la fel, totul a fost obiectiv. Noi avem o relație strict profesională.

Iuliana Dumbrava

NB: Când ai intrat în lumea modelingului?

ID: Am intrat în această lume la începutul lunii ianuarie al acestui an. A fost o întamplare. Veneam de la un examen când am văzut un anunț pentru un casting, pe internet. Am mers, am fost selectată, și chiar din următoarea săptămână am avut prezentări. Pentru mine a fost un entuziasm enorm, nu mă așteptam să intru în prezentări atât de repede. Credeam că va dura o perioadă. Pe parcurs lucrurile au evoluat, am avut plecări în străinătate, am colaborat cu mai mulți designeri și chiar a fost foarte bine.

NB: Unde ai avut prezentări în străinătate?

ID: Am avut prezentări în Viena, la Cannes, în China am fost de curând și peste tot am avut doar experiențe foarte frumoase și foarte interesante, am avut de învățat multe lucruri. Acolo am cunoscut oameni minunați care merită apreciați.

NB: Ai un model pe care îl admiri?

ID: Adriana Lima. Este o femeie puternică și foarte frumoasă, care a știut să pornească de jos și să ajungă undeva.  Sper să ajung ca ea. Eu merg pe premiza că trebuie să țintești cât mai sus și chiar dacă nu ajungi acolo, măcar la câteva trepte dedesubt tot vei fi.

NB: Ce planuri de viitor ai?

ID: Voi continua cu modelingul, dar în paralel îmi voi termina studiile. Sunt conștientă că modelingul nu va ține o veșnicie și că trebuie să mă axez pe ceva. Poate voi continua cu turismul sau poate o sa îmi ofere Dumnezeu o altă cale și o să aleg altceva. Nu vreau să merg pe o anumită schiță în viață.

NB: Daca nu ai fi fost astăzi model, ce crezi că ai fi făcut?

ID: Greu de spus. Probabil aș fi încercat să dau admitere la Jurnalism. Altceva în afară de modeling nu mă văd făcând în momentul de față. E foarte frumos ceea ce fac și e un mediu în care eu mă simt bine.

NB: Este dificil să colaborezi cu designeri de top?

ID: Nu este greu, dar trebuie să fii foarte serioasă și perseverentă în munca ta. Seriozitatea în primul rand, punctualitatea, acestea contează foarte mult. Există și avantaje și dezavantaje în lumea asta. E destul de dificil să reziști.

NB: Care sunt avantajele și dezavantajele unui model?

ID: Avantaje sunt multe. Am cunoscut foarte multă lume, mai bună sau mai rea, și desigur, sunt și avantaje materiale. În modeling sunt și dezavantaje pentru că nu prea ai timp de altceva în afară de job și de facultate. E destul de greu să le împaci pe amândouă. Dacă ți se spune că ai o prezentare, tu trebuie sa fii acolo, altfel pierzi și încrederea celorlalți în tine, pierzi și bani.

NB: Premiul câștigat ce îți aduce?

ID: Din câte am înțeles voi avea prezentări în Londra, Hong Kong, vor fi multe plecări și ședințe foto pentru anumite reviste. Din ce știu eu, voi avea mult de muncă.

NB: Care este meniul unui model?

ID: Eu trebuie să mai slăbesc puțin. Știu că trebuie să am un regim echilibrat și să fac sport. Eu mănânc o salată pe zi sau o roșie, un măr sau ceva care să îmi țină de foame. Nu trebuie să mănânc mult odată. Am voie mere, roșii, struguri, castraveți, cafea și apă pentru hidratare. La început este foarte greu cu regimul acesta, dar la un moment dat te obișnuiești. Știu că sunt sănătoasă, mi-am făcut analizele și totul e bine. Probabil, în timp voi avea probleme de la înfometat, dar deocamdată sunt bine.

NB: Când ai mâncat ultima dată ciocolată?

ID: Ultima ciocolată … sincer, nu-mi aduc aminte. Probabil acum două săptămâni am luat o pătrățică, fiind servită de cineva.

NB: Ce sfaturi ai pentru tinerele fete care vor să urmeze o carieră de model?

ID: Să fie hotărâte dacă își doresc acest lucru pentru că dacă nu ești hotarată nu poți rezista. Există nopți nedormite, exista stres continuu, momente în care trebuie să te schimbi rapid dintr-o creație în alta. Trebuie să fie punctuale și puternice, să-și dorească cu adevărat.

Iuliana Dumbrava miss litoral 2014

Miss Litoral


Intră acum și în grupul de