O noua metoda de furt in Suceava: S-au inteles sa vopseasca acoperisul, insa au furat toti banii din casa

O bătrână de 87 de ani din Șcheia a plătit scump naivitatea cu care s-a lăsat convinsă de patru persoane necunoscute să-i vopsească acoperișul locuinței.

bani

Sâmbătă, în jurul amiezii, femeia de 87 de ani a fost abordată de cei patru vopsitori de ocazie care i-au propus contra sumei de 600 de lei să vopsească acoperișul. Când au început să lucreze, sub pretextul că au nevoie de prize electrice pentru a conecta compresorul folosit la vopsit, cei patru au intrat în locuința bătrânei.

Ulterior, unul dintre cei care vopseau acoperișul locuinței i-a spus victimei că nu mai au vopsea pentru a termina lucrarea și vor pleca, dar vor reveni în cursul săptămânii viitoare.

După plecarea celor patru așa-zis muncitori, femeia a constatat că din locuință i-a fost sustrasă suma de 8.800 lei.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.

Poliţiştii au reamintit că un mod de operare distinct  îl reprezintă vânzarea unor diferite obiecte de uz casnic direct la domiciliu sau oferta de a efectuat anumite lucrări gospodăreşti.

Toate acestea sunt doar pretexte folosite de aceste persoane pentru a intra în locuinţa victimei, iar în momente de neatenţie sunt sustrase bunuri şi valori  din casă.

Poliţia recomandă cetăţenilor să nu dea curs unor astfel de oferte care de cele mai multe ori sunt la preţuri  mari şi calitate mică.

De asemenea poliţiştii avertizează sucevenii să nu lase să intre în locuinţe persoane necunoscute, ce se recomandă a fi de la diverse firme de publicitate, de la societăţile de gaz, energie electrică fără a vă prezenta documente avizate ce le fac identificabile.

Tuturor celor care au de făcut diverse reparaţii în gospodărie, le recomandăm să angajeze firme autorizate şi să nu se încreadă în preţul mic oferit de aceste persoane, mai arată Poliţia Suceava.