Sute de polititi scosi in strada pe rutele turistice din judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

După acţiunile iniţiate în luna iulie 2014 în cadrul acţiunii Blocada, Poliţa Suceava a constatat o eficientizare a actului poliţienesc astfel încât activităţile specifice vor continua şi în luna august, mai ales în contextul creşterii valorilor de trafic pe arterele rutiere dar şi a faptului că mulţi cetăţeni se vor afla în concedii, crescându-se astfel riscul infracţional pe diferite segmente, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

Astfel, în judeţul Suceava  se desfăşoară acţiuni în sistem integrat fiind folosite efective sporite din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, poliţie transporturi, operaţiuni speciale, crimă organizată, acţiuni speciale, precum şi din cadrul structurii arme, explozivi, substanţe periculoase.

POLITIE - RAZIE

Potrivit sursei citate, în ultima săptămână în judeţ au acţionat peste 300 de poliţişti, fiind desfăşurate aproape 30 de acţiuni punctuale fiind constatate 24 infracţiuni, din care 7 la regimul circulaţiei rutier, 3 la regimul armelor şi muniţiilor şi 14 de altă natură. 12 infracţiuni au fost constatate în flagrant.

În urma acţiunilor desfăşurate, a fost arestată o persoană şi reţinute cinci persoane pentru diverse infracţiuni.

Tot în cadrul acţiunii au fost organizate filtre rutiere, fiind reţinute 31 permise de conducere  şi retrase 18 certificate de înmatriculare.

Totodată, au fost aplicate un număr de 725 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de aproape 230.000  lei.

O atenţie sporită a fost acordată infracţionalităţii la regimul rutier, având în vedere valorile crescute de trafic din această perioadă de pe drumurile sucevene şi au fost organizate acţiuni punctuale pe linie de alcool şi viteză.

 


Intră acum și în grupul de