Bijuterii de 10.000 de lei furate dintr-o locuinta, in timp ce proprietarii lucrau in curte


Intră acum și în grupul de

Bijuterii în valoare de 10.000 de lei au fost furate dintr-o casă din comuna suceveană Moldova Suliţa, în timp ce proprietarii au lăsat uşile şi geamurile larg deschise pentru aerisire şi se ocupau de treburile gospodăreşti la circa 150 de metri de locuinţă.

Potrivit Poliţiei Judeţene Suceava, în ultimele 24 de ore poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la alte două furturi, iar în ambele cazuri neglijenţa şi superficialitatea proprietarilor înlesnind activitatea hoţilor.

geam talhari

Astfel, duminică după amiaza, poliţiştii Postului de poliţie Moldova Suliţa, au fost sesizaţi de o localnică de 39 ani că i s-au furat bijuterii din locuinţă.

În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că sâmbătă seara între orele 19.30-21.30, femeia a plecat de acasă împreună cu membrii familiei la treburile gospodăreşti, la circa 150 metri de locuinţă, lăsând uşile şi geamurile larg deschise pentru aerisire, iar la întoarcere a constatat că dintr-o cameră a locuinţei i s-au furat bijuterii din aur în valoare de 10.000 de lei.

Tot duminică, o femeie de 69 ani, din comuna Iacobeni, a sesizat poliţia prin 112 că în noaptea de sâmbătă spre duminică hoţii au intrat în locuinţă şi i-au furat banii.

Poliţiştii au stabilit după cercetări că, profitând de neglijenţa proprietarei, care a lăsat uşa deschisă, hoţii au pătruns în locuinţă şi i-au furat 3.500 lei.

În ambele cazuri cercetările continuă pentru furt calificat, în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciilor.

IPJ Suceava menţionează că în judeţ aproape 20 la sută dintre furturile din locuinţă se datorează uşilor neasigurate, ferestrelor lăsate deschise, cheilor lăsate sub preş sau în alte locaţii improprii.


Intră acum și în grupul de